Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Floating Solar: ‘We hebben een Nederlands product voor de globale markt’
© Floating Solar

Floating Solar: ‘We hebben een Nederlands product voor de globale markt’

Op de Kralingse productielocatie van Evides wordt 1 hectare aan zonnepanelen op water en 0,5 halve hectare op land gerealiseerd. Die zullen goed zijn voor een jaaropbrengst van ruim 2 miljoen kilowattuur.

Dat maakte het drinkwaterbedrijf 3 maanden geleden bekend. De opdracht werd gegund aan Floating Solar. Daarmee wordt de keuze gemaakt voor een innovatief bedrijf in pv op water. Het bouwt zonne-eilanden die meedraaien met de zon en voldoende licht doorlaten om een gezond ecosysteem te garanderen. Die oplossing kan inmiddels rekenen op wereldwijde aandacht.

Arnoud van Druten, managing director van Floating Solar, stelt dat het ontwerp van Floating Solar zich op 3 punten fundamenteel onderscheidt van dat wat momenteel gangbaar is. De eerste innovatie is gerelateerd aan de impact die grootschalige, drijvende, compacte objecten hebben op de natuur. ‘We zitten allemaal in deze business om te verduurzamen. Dat komt ten goede aan de mens, maar ook aan dieren en planten. Het bouwen van enorme, massieve en afdekkende drijvende eilanden is dan het laatste wat je wilt. De schaduwwerking kan immers funest zijn voor het leven onder water. Wat heb je aan het opwekken van duurzame energie als je daarmee het ecosysteem onder de installatie aantast? Wij hebben daarom een buisconstructie ontworpen die de panelen als een catamaran draagt en slechts 20 procent van het oppervlak wordt afgedekt met panelen. We boeken zo minder rendement per vierkante meter dan mogelijk is. Maar daar staat onze tweede belangrijke innovatie tegenover: Optimal Solar Tracking, oftewel OST.’

Lees hier het volledige artikel ‘Floating Solar speelt zich in de internationale kijkersquo;er niet actief zijn in deze markt’ in de december 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Business Development Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Schoten 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!