logo
wvhj2023
hero-image
23 maart 2020

Omega leidt 100 inspecteurs op voor inspectieregeling Scope 12 voor zonnepanelen

Omega Training & Inspectie meldt eind deze maand te starten met het opleiden van circa 100 inspecteurs voor de nieuwe inspectieregeling voor zonnepanelen SCIOS Scope 12.

‘Scope 12 – inspectie van Zonnepaneelinstallaties’ is het resultaat van een samenwerking tussen vereniging iKeur, het Verbond van Verzekeraars, Techniek Nederland en Holland Solar. Dit brede draagvlak en hun investeringsbereidheid was aanleiding voor stichting SCIOS om de ontwikkeling van Scope 12 op te pakken. In deze certificatieregeling worden regels beschreven voor het kwaliteitsmanagement van inspectiebedrijven en zijn de eisen vastgelegd ten aanzien van kennis en ervaring van personen die er werkzaam zijn. Dat alles wordt periodiek beoordeeld om de kwaliteit van de inspectie hoog te houden.

SCIOS-examen
Iedereen die Scope 12-inspecties wil uitvoeren, moet gecertificeerd zijn. Omega Training & Inspectie biedt hiervoor een 4-daagse opleiding aan. De eerste groep deelnemers aan de Omega-opleiding SCIOS Scope 12 gaat op 31 maart 2020 van start.

Na deze opleiding kan de cursist het SCIOS-examen afleggen. De examens voor Scope 12 vinden plaats bij externe examenbureaus.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten