Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer neemt alsnog motie routekaart zon op water aan
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Tweede Kamer neemt alsnog motie routekaart zon op water aan

De Tweede Kamer heeft onlangs een motie voor het opstellen van een routekaart zon op water aangenomen. De motie werd met succes ingediend door Matthijs Sienot van D66 en ondersteund door Agnes Mulder van het CDA.

In totaal stemden 108 Kamerleden van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, 50PLUS, DENK en SGP voor de motie. De PVV, SP, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie en de fracties Van Haga en Van Kooten-Arissen stemden tegen de motie.

Motie eerder aangehouden
Vorig jaar zomer werd dezelfde motie van D66 en CDA nog onverwachts aangehouden. De motie kwam toen voort uit de ambitie van het Nationaal Consortium Zon op Water om 2 gigawattpiek drijvende zonnepanelen tot en met 2023 te realiseren.

Kansen en risico’s
De exacte tekst van de motie die nu is aangenomen, luidt als volgt: ‘De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat natuur, klimaat en biodiversiteit hand in hand kunnen gaan; overwegende dat zonne-energie op water kansen biedt voor het halen van de hernieuwbare-energiedoelen; constaterende dat gedegen, onafhankelijk onderzoek naar de potentiële effecten van drijvende zonnepanelen op de natuur ontbreekt; verzoekt de regering om in overleg met betrokken stakeholders een onderzoek in te stellen naar de effecten van drijvende zonnepanelen op de natuur; verzoekt de regering, om in navolging van het onderzoek samen met decentrale overheden, het bedrijfsleven en natuurorganisaties een routekaart op te stellen met kansen en risico’s van zonne-energie op water in Nederland, en gaat over tot de orde van de dag.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!