Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
HyET Solar: ‘Onze grootste pv-modules hebben een vermogen van 4,5 kilowattpiek’
© HyET Solar

HyET Solar: ‘Onze grootste pv-modules hebben een vermogen van 4,5 kilowattpiek’

Solar Magazine neemt ieder kwartaal een of meerdere zonne-energiegerelateerde projecten uit het Topsectorenbeleid onder de loep. Ditmaal FlamingoPV, waarbinnen TU Delft en HyET Solar hun expertise combineren.

De 2 organisaties werken samen aan het verhogen van het rendement en de productiecapaciteit van dunnefilmzonnepanelen. De Powerfoil van HyET Solar is een flexibele en lichtgewicht dunne film op basis van silicium pv-modules. Die zijn een halve millimeter dun, 3 meter lang en wegen 600 gram per vierkante meter. Ze hebben een efficiency van 10 procent.

‘Het doel van het Flamingo-project is die module-efficiency omhoog te krijgen naar 12 procent, met een levensduur van ten minste 35 jaar’, aldus Edward Hamers, hoofd Technologie bij HyET Solar. ‘In het lab richten we ons daarbij op een record van 13 procent voor dual junctions en 14 procent voor drievoudige knooppunten. Binnen FlamingoPV zetten we tegelijkertijd de stap van een product van 33 centimeter naar 1,3 meter breed, en een commercieel interessante productieschaal van 37,5 megawattpiek per jaar in Nederland. We hebben het dus ook over industrialisatie.’

Lees hier het volledige artikel ‘HyET Solar en TU Delft bundelen krachten in FlamingoPV’ in de december 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!