Solar Magazine - Nog altijd kans op doorstart voor zonnepanelenfabrikant Energyra
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nog altijd kans op doorstart voor zonnepanelenfabrikant Energyra
© Energyra

Nog altijd kans op doorstart voor zonnepanelenfabrikant Energyra

Er is nog altijd kans op een doorstart van Energyra, de in Westknollendam gevestigde fabrikant van zonnepanelen. Curator Bas Coelingh Bennink meldt nog altijd in onderhandeling te zijn met potentiële kopers.

Coelingh Bennink informeerde de redactie van Solar Magazine in augustus dat er binnen enkele weken duidelijkheid zou komen over de doorstart van de Nederlandse fabrikant van zonnepanelen Energyra.

Huur en inspecties
Afgelopen juni werd duidelijk dat er zich 12 potentiële kopers bij de curator hadden gemeld. Coelingh Bennink werkt sinds begin april aan een doorstart van de Nederlandse zonnepanelenfabrikant die failliet ging door de vertraagde oplevering van de productielijn in de nieuwe fabriek in Westknollendam.

Mogelijk veiling bedrijfsmiddelen
Rabo Lease – de financier van de productielijn – en de curator zijn nog altijd in gesprek met partijen die de activiteiten van Energyra op dezelfde locatie willen voortzetten. Om een verkoop van alle activa en een voortzetting van de activiteiten van Energyra op dezelfde locatie mogelijk te maken, worden nog altijd verschillende diensten zoals ICT, softwarelicenties, energievoorzieningen en dergelijke afgenomen. Rabo Lease en de verhuurder van het bedrijfsgebouw hebben bovendien overeenstemming bereikt over voortzetting van de huur van het pand tot 1 december aanstaande.

Onderhands verkopen
In de komende periode zal Coelingh Bennink proberen de bedrijfsmiddelen, voorraad en andere activa onderhands te verkopen. Er is namelijk een voorlopig tekort van bijna 5 miljoen euro. Mocht een onderhandse verkoop niet mogelijk blijken, dan zal er een veiling worden georganiseerd. Bovendien zal de curator het rechtmatigheidsonderzoek afronden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Zoncorporatie zoekt:

Klanadviseur Zonnepanelen

Parttime (24 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Zoncorporatie zoekt:

Projectleider Zonnepanelen (Gestapelde Bouw)

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!