Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Binnen enkele weken duidelijkheid over doorstart zonnepanelenfabrikant Energyra
© Energyra

Binnen enkele weken duidelijkheid over doorstart zonnepanelenfabrikant Energyra

Curator Bas Coelingh Bennink heeft de redactie van Solar Magazine geïnformeerd dat er binnen enkele weken duidelijkheid komt over de doorstart van de Nederlandse fabrikant van zonnepanelen Energyra.

Coelingh Bennink meldt dat er nog altijd meerdere potentiële kopers uit het binnen- en buitenland zijn.

Huur en inspecties
Afgelopen juni werd duidelijk dat er zich 12 potentiële kopers bij de curator hadden gemeld. Coelingh Bennink werkt sinds begin april aan een doorstart van de Nederlandse zonnepanelenfabrikant die failliet ging door de vertraagde oplevering van de productielijn in de nieuwe fabriek in Westknollendam.

De doorstart wordt nog altijd in nauw overleg met Rabo Lease gerealiseerd. Dit is namelijk de voornaamste schuldeiser omdat het bedrijf een operational-leasecontract met Energyra heeft afgesloten voor bijna 4 miljoen euro om de productielijn te financieren. Tussen Rabo Lease en de verhuurder van het gebouw waarin Energyra gevestigd is, zijn inmiddels afspraken gemaakt over de huur en het gebruik van het pand tot 1 oktober. Verder dient de productielijn een aantal keren per week te worden geïnspecteerd en Rabo Lease heeft hiervoor een afspraak gemaakt met 2 voormalige werknemers van Energyra voor het uitvoeren van deze periodieke inspecties.

Veiling bij uitblijven doorstart
De curator is nog in gesprek met verschillende binnen- en buitenlandse partijen over een mogelijke doorstart van de zonnepanelenfabrikant. Rabo Lease wordt, als eigenaar van de productielijn, bij deze gesprekken betrokken. De komende weken zal duidelijk worden of er een doorstart zal plaatsvinden.

Indien een doorstart niet plaatsvindt, zullen de bedrijfsmiddelen mogelijk via een veiling worden verkocht. Verder is door de curator de administratie inmiddels veiliggesteld en geïnventariseerd. Er heeft een eerste onderzoek van de administratie plaatsgevonden. Of er sprake is van onbehoorlijk bestuur en/of paulianeus handelen moet nog worden onderzocht.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur zonnepanelen (20x)

Zelfstroom zoekt een Monteur zonnepanelen (20x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht |
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!