Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Vlaanderen gaat doelstellingen hernieuwbare energie niet halen’
© Zuhal Demir

‘Vlaanderen gaat doelstellingen hernieuwbare energie niet halen’

Vlaanderen gaat de doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie voor het kalenderjaar 2020 niet halen. Dat heeft minister van Energie Zuhal Demir verklaard tegenover televisiezender VRT.

Uit de meest recente cijfers van het Vlaams Energieagentschap (VEA) blijkt dat Vlaanderen 5 keer zo snel zou moeten verduurzamen om de doelstellingen te halen. Vorig jaar is het totale aandeel hernieuwbare energie in Vlaanderen wel verder gegroeid en is de kloof met de doelstelling in 2020 2,5 procent kleiner geworden: Vlaanderen zit op ongeveer 78 procent van die doelstelling. De VRT stelt dat het verschil tussen het behaalde cijfer van 2018 en het streefcijfer van 2020 dan nog altijd 22 procent is.

Nationaal Energie- en Klimaatplan
​De Vlaamse minister van Energie stelt zich nu te focussen op het kalenderjaar 2030. Aan het einde van dit jaar moet België bij de Europese Unie voor de periode 2021-2030 het Nationaal Energie- en Klimaatplan indienen.

Vorig jaar presenteerde toenmalig Energieminister Bart Tommelein van Vlaanderen het Vlaamse Energieplan 2030 om de Europese doelstellingen in 2030 te behalen. Zonne-energie speelt een prominente rol in dat deelplan: jaarlijks zouden er 10.000 zonneboilers en 300 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Straightforward zoekt:

Inspecteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL 49
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!