Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla schikt met Walmart over branden met zonnepanelen, rechtszaak afgewend
© Andrei Gabriel Stanescu | Dreamstime.com

Tesla schikt met Walmart over branden met zonnepanelen, rechtszaak afgewend

Walmart ziet af van een rechtszaak tegen Tesla. Walmart had een rechtszaak aangespannen na ten minste 7 branden met zonnepanelen van Tesla op verschillende daken van de keten van supermarkten.

De exacte details van de overeenkomst tussen de 2 bedrijven zijn onbekend omdat deze buiten de rechtbank werd geregeld. De goedkeuring door de rechtbank en het definitief staken van de de rechtszaak zullen naar verwachting echter binnenkort plaatsvinden.

De Amerikaanse supermarktketen beschuldigde Tesla in augustus van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen. Tesla en Walmart meldde een week later al samen de problemen op te gaan lossen die zijn ontstaan na diverse branden.

En die oplossing is nu officieel. In een gezamenlijke verklaring stellen de bedrijven dat ze ‘verheugd zijn de problemen die Walmart aan de orde had gesteld met betrekking tot de installaties op te lossen en uit te kijken naar een veilige herbekrachtiging van onze duurzame energiesystemen’.

De rechtszaak die Walmart aanspande, had ertoe kunnen leiden dat Tesla van 240 supermarkten de geplaatste zonnepanelen zou moeten verwijderen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Rooftop Energy zoekt:

Asset Manager

Rooftop Energy  speelt een leidende rol in de energietransitie door zakelijke klanten zonder investering duurzame stroom op te laten wekken met zonnepanelen op hun dak. Als ambitieuze en snelgroeiende jonge organisatie (sinds 2011) zijn wij...
Fulltime (40 uur) - Mauritsweg 35, 3012 JT Rotterdam
Coolblue zoekt:

Accountmanager Zonnepanelen

Plus- en minpunten + Je weet alles van je klant en leert alles over zonnepanelen. Die kennis combineer je zodat je hem of haar helpt de beste keuze te maken. + Je bent dagelijks bezig met technisch tekenen in onze slimme software....
Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!