Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla schikt met Walmart over branden met zonnepanelen, rechtszaak afgewend
© Andrei Gabriel Stanescu | Dreamstime.com

Tesla schikt met Walmart over branden met zonnepanelen, rechtszaak afgewend

Walmart ziet af van een rechtszaak tegen Tesla. Walmart had een rechtszaak aangespannen na ten minste 7 branden met zonnepanelen van Tesla op verschillende daken van de keten van supermarkten.

De exacte details van de overeenkomst tussen de 2 bedrijven zijn onbekend omdat deze buiten de rechtbank werd geregeld. De goedkeuring door de rechtbank en het definitief staken van de de rechtszaak zullen naar verwachting echter binnenkort plaatsvinden.

De Amerikaanse supermarktketen beschuldigde Tesla in augustus van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen. Tesla en Walmart meldde een week later al samen de problemen op te gaan lossen die zijn ontstaan na diverse branden.

En die oplossing is nu officieel. In een gezamenlijke verklaring stellen de bedrijven dat ze ‘verheugd zijn de problemen die Walmart aan de orde had gesteld met betrekking tot de installaties op te lossen en uit te kijken naar een veilige herbekrachtiging van onze duurzame energiesystemen’.

De rechtszaak die Walmart aanspande, had ertoe kunnen leiden dat Tesla van 240 supermarkten de geplaatste zonnepanelen zou moeten verwijderen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!