Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld  (30) | Zonnepanelen voor kweker van witlof en nieuwe Vomar-supermarkt
© Ramon Philippo

Project in beeld (30) | Zonnepanelen voor kweker van witlof en nieuwe Vomar-supermarkt

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

In Ter Aar (red. gemeente Nieuwkoop) is een nieuw filiaal van Vomar Voordeelmarkt geopend. Het is een gasloze supermarkt die wordt verwarmd met de restwarmte van energiezuinige koelinstallaties. Het door vastgoedontwikkelaar, belegger en zusterbedrijf Hoorne Vastgoed ontwikkelde pand kent op het dak 1.300 zonnepanelen. Met de opbrengst daarvan wordt 75 procent van het elektriciteitsverbruik gedekt. Bij de realisatie van de Vomar Voordeelmarkt is een breed scala aan technieken gehanteerd. Behalve de zonnepanelen op het dak betreft het onder meer led-verlichting, waterbesparende kranen en toiletten, witte dakbedekking die zomers warmte reflecteert, en het scheiden en reduceren van afval. Begin 2018 werd bekend dat 14 supermarkten van Vomar en 7 dier- en tuinspeciaalzaken van Ranzijn zonnepanelen krijgen. De uitvoering gebeurt onder verantwoordelijkheid van Hoorne Vastgoed.

HTC parking & security heeft 1.140 zonnepanelen in gebruik genomen. Het pv-systeem op het dak van de fabriek in Waddinxveen is door Zonnestroom Nederland geïnstalleerd. ‘Door deze investering worden onze Xentry Speedgates geproduceerd met groene stroom en werken wij aan een duurzamere wereld’, aldus HTC parking & security.

Onder het toeziend oog van ouders en leerlingen van basisschool De Bogerd is de inschrijving voor het nieuwe zonnedakproject van Coöperatie Bommelerwaar gestart. Op het dak van de basisschool komen zo’n 1.200 zonnepanelen te liggen. Met de energieopbrengst kunnen ongeveer 100 huishoudens én de school van stroom worden voorzien. Het project ging feestelijk van start, waarbij de kinderen symbolisch een zonnepaneel onthulden. Alle leerlingen ontvingen een zakje bloembollen waarmee de kracht van de zonne-energie wordt gesymboliseerd. Het is het derde zonnedakproject van Coöperatie Bommelerwaar.

Insaver (red. onderdeel van de EDF Luminus Groep) heeft bij Roba Metals in Genk 1.520 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen van Trina Solar kennen een vermogen van 315 wattpiek per stuk. Het pv-systeem van 478,8 kilowattpiek produceert jaarlijks ruim 450.000 kilowattuur zonnestroom.

Europly Woodproducts laat momenteel 1.078 zonnepanelen op zijn bedrijfsdaken plaatsen. Daarmee wordt straks jaarlijks 365.000 kilowattuur zonnestroom opgewekt, goed voor 10 procent van de elektrische energiebehoefte van het bedrijf. ‘Ons streven is om alle daken – 28.000 vierkante meter – vol te leggen, zodat we grotendeels selfsupporting zijn’, aldus het bedrijf.

Met dank aan installatiebedrijf Op het Veld uit Belfeld heeft CMS Energiesystemen 1.020 zonnepanelen mogen installeren bij Kempen Transport in Venlo. Kempen Transport is gespecialiseerd in het geconditioneerd vervoeren van groente en fruit door heel Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Slechts de helft van het dak was geschikt voor zonnepanelen. De andere helft was constructief gezien niet geschikt. Naast het installeren van zonnepanelen heeft CMS ook 5 Sungrow-omvormers geplaatst. Het systeem wordt bewaakt door de Solar-Log 2000.

Zonnegilde is bij Witlofkwekerij Bruins IJssellof gestart met het plaatsen van zonnepanelen. Het bedrijf plaatst 1.442 pv-modules die jaarlijks 408.807 kilowattuur zonnestroom gaan produceren. De vermeden uitstoot is 140 ton per jaar. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Saman Groep zoekt:

Recruiter

Parttime (24 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!