Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelen voor 14 supermarkten Vomar en 7 Ranzijn-speciaalzaken
(foto: Hoorne Vastgoed)

Zonnepanelen voor 14 supermarkten Vomar en 7 Ranzijn-speciaalzaken

14 supermarkten van Vomar en 7 dier- en tuinspeciaalzaken van Ranzijn krijgen zonnepanelen. De uitvoering gebeurt onder verantwoordelijkheid van Hoorne Vastgoed.

Net als Ranzijn tuin & dier is Vomar een zusterbedrijf van Hoorne Vastgoed. De zonnepanelen worden naar verwachting in het najaar opgeleverd. Overigens werd in 2016 al melding gemaakt van de komst van de zonnepanelen omdat destijds met succes SDE+-subsidie werd verworven.

De Vomar-filialen die de zonnepanelen krijgen kunnen voortaan 20 tot 35 procent van hun stroomverbruik afdekken met zonne-energie. Bij de Ranzijn-vestigingen ligt dat percentage rond de 10 procent.

Van de 7 Vomar-winkels die als eerste aan de beurt komen staan er 3 in Almere en de andere 4 in IJmuiden, Purmerend, Oudkarspel en Beverwijk. Na de zomer worden op nóg eens 7 winkels van Vomar Voordeelmarkt zonnepanelen gelegd. Ranzijn tuin & dier in Velserbroek kreeg onlangs als eerste zonnepanelen en de komende tijd volgen de Ranzijn-vestigingen in Zaandam, Spijk, Sneek, Leiderdorp, Amersfoort en Alkmaar. Geotherm Energy Systems uit Bunschoten is de uitvoerende partij. In het geval van Ranzijn tuin & dier was nogal wat voorbereidend technisch onderzoek nodig omdat de winkels van deze keten hoofdzakelijk in kassen gevestigd zijn. Hoorne Vastgoed slaagde er met steun van duurzaamheidsexperts van ENTRAS in een plan voor de plaatsing van in totaal circa 1.700 zonnepanelen bij Ranzijn tuin & dier te maken.

In 2016 trokken Hoorne Vastgoed en ENTRAS ook al samen op bij de plaatsing van ruim 4.150 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum van Vomar Voordeelmarkt in Alkmaar. Daar ging het om een oppervlakte van 18.000 vierkante meter (circa vier voetbalvelden), jaarlijks goed voor 1 miljoen KWH stroom. Dat is genoeg om meer dan 300 eengezinswoningen gedurende één jaar van energie te voorzien.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!