Solar Magazine - Nationale Hypotheek Garantie: 11 procent consumenten leent extra voor verduurzamen woning
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationale Hypotheek Garantie: 11 procent consumenten leent extra voor verduurzamen woning
© Inge Hogenbijl | Dreamstime.com

Nationale Hypotheek Garantie: 11 procent consumenten leent extra voor verduurzamen woning

Meer dan 9.600 consumenten hebben in het lopende kalenderjaar gebruikgemaakt van de mogelijkheid om extra te lenen voor energiebesparende maatregelen met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Dat is 11 procent van alle consumenten die een hypotheek met NHG afsluiten. De organisatie wil dit percentage echter verder verhogen en start daarom vanaf 4 november de campagne ‘Samen kleuren we elke hypotheek groen’.

1,4 miljoen woningen
NHG wil met deze campagne de hypotheekadviseurs zoveel mogelijk faciliteren om verduurzaming in ieder gesprek mee te kunnen nemen.

NHG-bestuurder Carla Muters: ‘NHG zet zich samen met de markt elke dag in om bij te dragen aan verantwoorde woonfinanciering voor consumenten. Dit doen we door meer consumenten toegang te bieden tot de woningmarkt, processen te verbeteren en consumenten te helpen duurzaam en betaalbaar te (blijven) wonen. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten in de komende jaren heel veel energiebesparende maatregelen getroffen en gefinancierd worden en ongeveer 1,5 miljoen woningen verduurzaamd worden. Er zijn 1,4 miljoen woningen met NHG. We zouden dus een mooie rol kunnen spelen met betrekking tot het verduurzamen van woningen.’

Van 2,5 naar 11 procent
Medio 2017 werden energiebesparende maatregelen aantoonbaar meegefinancierd bij ongeveer 2,5 procent van de nieuwe NHG-hypotheekverstrekkingen. In 2018 liep dat op tot 6,2 procent en in 2019 dus tot 11 procent.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de aan de gemiddelde huizenprijs gekoppelde kostengrens voor de NHG met ingang van 1 januari stijgt van 290.000 naar 310.000. Voor woningen met zonnepanelen is dat zelfs 328.600 euro.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Business Developer Solar & Wind

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!