Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bezwaren omwonenden: GroenLeven stelt werkzaamheden drijvend zonnepark Bomhofsplas uit
© GroenLeven

Bezwaren omwonenden: GroenLeven stelt werkzaamheden drijvend zonnepark Bomhofsplas uit

GroenLeven heeft vanwege bezwaren van omwonenden besloten om de voorbereidende werkzaamheden aan het drijvende zonnepark op de Bomhofsplas in Zwolle op eigen initiatief uit te stellen.

Na recente gesprekken met omwonenden is GroenLeven tot dit besluit gekomen.

Pauze
Na een zorgvuldig voortraject en diverse keukentafelgesprekken is volgens het bedrijf gebleken dat enkele omwonenden bezwaar hebben tegen de voorbereidende bouwwerkzaamheden. Deze stelt GroenLeven serieus te nemen. Daarom pauzeert het bedrijf deze werkzaamheden vanaf vandaag (red. maandag 21 oktober) en gaat het nogmaals in overleg met de omwonenden.

De gemeente Zwolle verleende eind september een omgevingsvergunning voor het drijvend zonnepark van GroenLeven op de Bomhofsplas. De vergunning lag in de periode daarvoor met succes ter inzage.

Zandwinlocatie
De Bomhofsplas is een zandwinlocatie van het bedrijf Dekker. De opgewekte elektriciteit van het drijvende zonnepark is onder meer bedoeld voor het gebruik van de zandwinlocatie. Het drijvende zonnepark zal bestaan uit modulen met zonnepanelen die als legostenen gekoppeld kunnen worden. Deze zijn verplaatsbaar, zodat de zandzuiger voldoende manoeuvreerruimte heeft en de zandwinning ter plaatse niet gehinderd wordt. Een kabel voor het plan zal worden geplaatst in de kabeltracés langs de wegbermen. Bij het zonnepark komt ook een transformatorstation.

De dubbelfunctie staat bij deze zonnebron centraal: door zonnepanelen te combineren met een zandwinplas gaat goede grond of natuur niet verloren. Zwollenaren kunnen profiteren van de zonnebron doordat GroenLeven hen participatiemogelijkheden heeft aangeboden. Flora en fauna worden volgens het bedrijf gestimuleerd door diverse ecologische toepassingen onder de constructie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
Zon & Zo Duurzame Oplossingen Nederland BV zoekt:

Ervaren onderaannemer/zzp’er service zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 2952CA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!