Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw onderzoek universiteit Wageningen: ‘Zonnepark integreren in voedsel- en natuurlandschappen’
© LC Energy

Nieuw onderzoek universiteit Wageningen: ‘Zonnepark integreren in voedsel- en natuurlandschappen’

De Environmental Sciences Group van Wageningen University & Research start een nieuw onderzoeksprogramma voor zonneparken nieuwe stijl waarbij integratie in voedsel- en natuurlandschappen centraal staat.

Het nieuwe Solar Research Program beoogt universiteitsbrede samenwerking op dit vlak te creëren. ‘Het doel is om over 5 tot 10 jaar met beproefde nieuwe concepten te komen voor zonneparken die zijn geïntegreerd in voedsel- en natuurlandschappen’, aldus kwartiermaker Jeroen Sluijsmans.

Zonnepark Nergena
Het onderzoeksprogramma moet ervoor zorgen dat energieproductie, biodiversiteit en landbouw samen kunnen gaan. Landschappelijke inpassingen en maatschappelijke participatie zijn daar belangrijke onderdelen van. Veldtesten van het onderzoeksprogramma zullen op het universiteitsterrein plaatsvinden, maar ook bij zonnepark Nergena.

Het zonnepark Nergena in Ede moet jaarlijks zo’n 2.350 huishoudens voorzien van zonnestroom. De naam Nergena komt van het voormalig landgoed Nergena op deze locatie. De cultuurhistorie is meegenomen in het ontwerp. Het perceel waarop dit zonneveld wordt gerealiseerd, ligt in het buitengebied van de gemeente Ede, ten zuiden van diverse woningen aan de Langesteeg. Het plangebied maakt voornamelijk deel uit van het jonge kampenlandschap. Het is volgens de betrokkenen belangrijk de verkavelingsstructuren te behouden.

Zonnetafels
Binnen het ontwerp van initiatiefnemer LC Energy is er daarom ruimte om te variëren in het ontwerp van de zonnetafels: constructies van meerdere zonnepanelen aan elkaar in rijen met een bepaalde lengte, breedte, hoogte en expositie. De hoogte en de onderlinge afstand binnen de tafels varieert om te onderzoeken wat het effect van beschaduwing door de zonnepanelen is op de vegetatie en wat de doorwerking daarvan is op de bodem. De mogelijkheid bestaat om naast de traditionele zonnepanelen ook als proefopstelling (semi)transparante zonnepanelen te testen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Servicespecialist zonnepanelen

Onze klanten willen niet alleen een goede installatie, maar ook goede service zodat ze nog vele jaren kunnen genieten van hun duurzame investering. Wij zoeken iemand om ons team te versterken bij de online monitoring van de installaties, het maken van...
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen

Ben je op zoek naar een leuke afwisselende baan in de groeiende markt voor zonnepanelen? Wil je werken in je eigen rayon bij een jong en groeiend bedrijf? Dan is onderstaande functie iets voor jou. Verkoper / Adviseur Zonnepanelen (Fulltime )...
Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!