Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen PvdA over verzekeraars die dekking hagelschade zonnepanelen wijzigen
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Kamervragen PvdA over verzekeraars die dekking hagelschade zonnepanelen wijzigen

De fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) heeft Kamervragen gesteld aan minister Wiebes en minister Hoekstra over verzekeraars die stoppen met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen.

Uit onderzoek van Solar Magazine bleek afgelopen week dat een aantal grote verzekeraars heeft besloten om onzichtbare schade aan zonnepanelen – die ontstaat door hagelbuien – via woonhuisverzekeringen niet langer te vergoeden.

Verbond van Verzekeraars
De PvdA-fractieleden William Moorlag en Henk Nijboer hebben aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en minister Hoekstra van Financiën nu de volgende Kamervragen gesteld:

  1. Is het waar dat door een wijziging van de polisvoorwaarden van sommige verzekeraars hun cliënten met een woonhuisverzekering niet langer verzekerd zijn tegen de onzichtbare schade die bij zonnepanelen kan ontstaan na de impact van hagelstenen? Zo ja, betekent dit dat een substantieel deel van de woningeigenaren nu niet meer tegen deze schade verzekerd is en hoe groot is dat deel? Zo nee, wat is er dan niet waar?
  2. Deelt u de mening dat voor het blijven bestaan van het draagvlak voor zonnepanelen, daarbij ook hoort dat eigenaren daarvan goed verzekerd kunnen zijn tegen hagelschade? Zo ja, hoe verhoudt zich dat tot het feit dat verzekeraars niet alle schade meer willen vergoeden? Zo nee, waarom niet?
  3. Hoe zijn cliënten van de in het bericht genoemde verzekeraars op de hoogte gesteld van de wijziging in de polisvoorwaarden? Is dat naar uw mening op een voor de cliënt duidelijke manier gebeurd? Zo ja, waar blijkt dat uit? Zo nee, waarom niet?
  4. Kunnen cliënten die geconfronteerd worden met de genoemde wijziging van de polisvoorwaarden om die reden hun verzekering opzeggen? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
  5. Wilt u in overleg treden met het Verbond van Verzekeraars om te bevorderen dat verzekeraars voortaan weer wel de genoemde hagelschade onder hun verzekering laten vallen?

Het bewuste artikel van de redactie van Solar Magazine is hier te lezen in september 2019-editie van het tijdschrift:  ‘Verzekeraars stoppen met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen’.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)

ProfiNRG is een bewezen succesvol zonne-energie bedrijf in Nederland, gevestigd in Utrecht. Wij zijn inmiddels ruim 10 jaar actief met het verkopen, leveren en onderhouden van zonne-energiesystemen in Nederland. Wij richten ons hierbij op de volgende...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
Zon & Zo zoekt:

Ervaren zelfstandig installatieteam

Wegens de groei van ons bedrijf en de toename van het aantal klanten is Zon & Zo op zoek naar een ervaren zelfstandig installatieteam dat: voor kwaliteit gaat; veilig werkt; en wil bouwen aan een lange termijn-partnerschap....
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!