Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Digitale meter: Fluvius plaatste al 60.171 digitale meters, 1 procent Vlamingen weigert installatie
© Fluvius

Digitale meter: Fluvius plaatste al 60.171 digitale meters, 1 procent Vlamingen weigert installatie

Er zijn al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netheerder Fluvius. Minder dan 1 procent van degenen die een digitale meter aangeboden kregen, weigerde deze tot nu toe.

In Vlaanderen werd afgelopen maart een akkoord bereikt over de invoering van de digitale meter bij eigenaren van zonnepanelen. Uitgangsprincipe is dat zonnepaneeleigenaren 15 jaar lang het rendement mogen behouden van de huidige, terugdraaiende teller.

Geen deurwaarder of politie
Fluvius meldde eerder al dat Vlaamse eigenaren van zonnepanelen die de installatie van een digitale meter weigeren, niet hoeven te vrezen dat een deurwaarder of politie langskomt. Dat stelt Frank Vanbrabant van de Vlaamse netbeheerder Fluvius.

Fluvius plaatst alleen nog digitale meters. De oude, mechanische meters zijn niet meer beschikbaar. Via eerdere proefprojecten werden al 7.531 digitale meters geplaatst, waarvan 1.068 bij klanten met zonnepanelen. Tot 15 september kwamen daar 52.640 digitale meters bij, waarvan 7.348 stuks bij klanten met zonnepanelen.

516 weigeraars
Tot nu konden 516 digitale meters niet geplaatst worden, omdat de klant dit niet wenste. Dat is minder dan 1 procent van alle voorziene installaties. De Vlaamse overheid heeft de installatie van de digitale meter echter verplicht, deze kan niet geweigerd worden. Fluvius zal die klanten in de nabije toekomst dan ook opnieuw contacteren om hun concrete bezorgdheden en vragen te bespreken. Nadien legt de netbeheerder een nieuwe installatiedatum vast.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Solarcentury zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een Junior Planoloog Zonneprojecten.
Fulltime • Helmond
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!