Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Digitale meter: Fluvius plaatste al 60.171 digitale meters, 1 procent Vlamingen weigert installatie
© Fluvius

Digitale meter: Fluvius plaatste al 60.171 digitale meters, 1 procent Vlamingen weigert installatie

Er zijn al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netheerder Fluvius. Minder dan 1 procent van degenen die een digitale meter aangeboden kregen, weigerde deze tot nu toe.

In Vlaanderen werd afgelopen maart een akkoord bereikt over de invoering van de digitale meter bij eigenaren van zonnepanelen. Uitgangsprincipe is dat zonnepaneeleigenaren 15 jaar lang het rendement mogen behouden van de huidige, terugdraaiende teller.

Geen deurwaarder of politie
Fluvius meldde eerder al dat Vlaamse eigenaren van zonnepanelen die de installatie van een digitale meter weigeren, niet hoeven te vrezen dat een deurwaarder of politie langskomt. Dat stelt Frank Vanbrabant van de Vlaamse netbeheerder Fluvius.

Fluvius plaatst alleen nog digitale meters. De oude, mechanische meters zijn niet meer beschikbaar. Via eerdere proefprojecten werden al 7.531 digitale meters geplaatst, waarvan 1.068 bij klanten met zonnepanelen. Tot 15 september kwamen daar 52.640 digitale meters bij, waarvan 7.348 stuks bij klanten met zonnepanelen.

516 weigeraars
Tot nu konden 516 digitale meters niet geplaatst worden, omdat de klant dit niet wenste. Dat is minder dan 1 procent van alle voorziene installaties. De Vlaamse overheid heeft de installatie van de digitale meter echter verplicht, deze kan niet geweigerd worden. Fluvius zal die klanten in de nabije toekomst dan ook opnieuw contacteren om hun concrete bezorgdheden en vragen te bespreken. Nadien legt de netbeheerder een nieuwe installatiedatum vast.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Boss Renewables zoekt:

Project Manager

Fulltime (40 uur) - North Holland
PVO International zoekt:

Financial Controller

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248 NL 139
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!