Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen over tv-uitzending Radar, GroenLinks wil garantieregeling
© GroenLinks

Kamervragen over tv-uitzending Radar, GroenLinks wil garantieregeling

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee heeft Kamervragen gesteld over de tv-uitzending van Radar over een woning met een warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen die niet volgens de ISSO-richtlijnen is geïnstalleerd.

De eigenaar van de betreffende woning ervaart verschillende klachten. Zo wordt de woning onvoldoende warm en het besproken rendement wordt niet gehaald. Bovendien is het aantal zonnepanelen te laag. Er zouden voor het totale energiesysteem 2 keer zoveel zonnepanelen nodig zijn als er nu op het dak liggen.

Garantieregeling, garantiefonds en prestatiegarantie
​Van der Lee heeft zijn vragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Kamervragen luiden als volgt:

  1. Kent u de aflevering van Radar (AVRO/TROS) van 16 september 2019?
  2. Deelt u de mening dat voorlopers in de energietransitie zoveel mogelijk moeten worden ontzorgd? Op welke manier ondersteunt u op dit moment deze pioniers?
  3. Bent u ervan op de hoogte dat veel consumenten die een warmtepompsysteem laten plaatsen klachten hebben die niet worden opgelost? Deelt u de opvatting dat wanneer de markt in dit geval niet goed functioneert, de overheid hier intensiever op moet toezien, zeker gezien de urgentie van de energietransitie en de hoeveelheid aan klachten?
  4. Bent u bereid om beter toezicht uit te oefenen op deze branche? Zo ja, op welke manier? Zo nee, waarom niet?
  5. Bent u bereid u in te spannen voor goede certificering van warmtepompinstallateurs onder accreditatie? Zo nee, waarom niet?
  6. Bent u bereid u in te spannen voor een goede garantieregeling? Kunt u de mogelijkheden voor een garantiefonds onderzoeken?
  7. Welke mogelijkheden zijn er voor particuliere eigenaren van woningen en kopers van nieuwbouwwoningen voor het afsluiten van een prestatiegarantie bij het installeren van warmtepompen en het nemen van duurzame maatregelen? Ziet u kansen om de mogelijkheden voor prestatiegaranties uit te breiden en gemeengoed te maken?

De minister moeten de Kamervragen in beginsel binnen de gebruikelijke termijn van 6 weken beantwoorden.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Projectbegeleider

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Omdat wij zo hard groeien zijn wij ter uitbreiding van ons team op zoek naar een ...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Solarcentury Benelux zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een junior planoloog voor grootschalige zonneparken. Heb jij de ambitie om deze projecten van idee tot start realisatie te ontwikkelen? Over Solarcentury ​ Solarcentury (www.solarcentury.com) ontwikkelt, bouwt en exploiteert...
Fulltime (40 uur) - Binnen parallelweg 10, 5701 PH, Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!