Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
79 procent Nederlanders wil op andere manier energie opwekken

79 procent Nederlanders wil op andere manier energie opwekken

79 procent van de Nederlanders vindt het belangrijk dat energie op een andere manier opgewekt wordt. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in samenwerking met de NVDE.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.250 leden in de leeftijd van 18 tot 70 jaar van het StemPunt-panel dat in eigen beheer is van Motivaction.

Klimaatakkoord
Uit het onderzoek blijkt dat 96 procent van de Nederlanders van het Klimaatakkoord heeft gehoord en de helft van hen, 52 procent, zegt de inhoud te kennen. Driekwart van de Nederlanders is positief of neutraal dat het Klimaatakkoord een goede eerste stap is richting verduurzaming; 16 procent vindt het géén goede stap. 40 procent geeft het een goed gevoel dat de overheid zich met het Klimaatakkoord verbindt aan het doel om in 2030 de helft minder CO2 uit te stoten.

‘We zien in de media dat er nog steeds veel discussie bestaat over de manier waarop de energietransitie georganiseerd moet worden, en wat daarbij een eerlijke verdeling van de kosten is. Ook onder Nederlandse burgers vinden we deze sentimenten terug’, stelt onderzoeker Gerard van der Werf. ‘Ons onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat er een groep welwillenden is die wel wil, maar nog geen actie onderneemt. Zij zitten in dezelfde hoek als de doeners die willen én ook al handelen. Aan de andere kant vinden we onbedoeld groenen die weinig interesse hebben, maar soms uit eigenbelang al duurzaam handelen en tegenstanders die niet willen en daarom ook niet doen.’

Tegenstanders
De tegenstanders van de energietransitie – 13 procent – zijn volgens Motivation enkel in beweging te krijgen als het financieel voordelig is (49 procent). Maatregelen waar de tegenstanders vooral niet in willen investeren zijn een elektrische auto (73 procent), een zonneboiler (64 procent) en wind- of zonne-energie (70 procent).

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!