Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
D66-Kamerlid Sienot vraagt hoorzitting over krapte elektriciteitsnetten aan
© Maarten Zeehandelaar

D66-Kamerlid Sienot vraagt hoorzitting over krapte elektriciteitsnetten aan

D66-Kamerlid Matthijs Sienot heeft een rondetafelgesprek / hoorzitting aangevraagd over de krapte op de Nederlandse elektriciteitsnetten. Kernvraag is hoe de netkrapte in de historie te verklaren is.

Sienot was afgelopen week tijdens het Algemeen Overleg Klimaat en Energie al bijzonder kritisch over het toenemende tekort aan transportcapaciteit om zonnepanelen aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Hij sprak daarbij van ‘het gat van Samsom’.

Verklaren
Een rondetafelgesprek / hoorzitting is openbaar. De door Sienot ingediende doel-, hoofd- en deelvragen zijn: ‘Hoe is de krapte op de elektriciteitsnetten te verklaren en waar liggen de kansen voor verbeterpunten?’.

In zijn aanvraag heeft Sienot verzocht om het rondetafelgesprek / de hoorzitting binnen 1,5 maand te laten plaatsvinden. Hierbij moeten netbeheerders en energiebedrijven, wetenschappers en experts en overheden en projectontwikkelaars aan het woord komen. Zodra de vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het voorstel tot het houden van het rondetafelgesprek / de hoorzitting, zal via een separate procedure aan de fracties worden gevraagd suggesties voor genodigden aan te leveren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!