Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
D66-Kamerlid Sienot vraagt hoorzitting over krapte elektriciteitsnetten aan
© Maarten Zeehandelaar

D66-Kamerlid Sienot vraagt hoorzitting over krapte elektriciteitsnetten aan

D66-Kamerlid Matthijs Sienot heeft een rondetafelgesprek / hoorzitting aangevraagd over de krapte op de Nederlandse elektriciteitsnetten. Kernvraag is hoe de netkrapte in de historie te verklaren is.

Sienot was afgelopen week tijdens het Algemeen Overleg Klimaat en Energie al bijzonder kritisch over het toenemende tekort aan transportcapaciteit om zonnepanelen aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Hij sprak daarbij van ‘het gat van Samsom’.

Verklaren
Een rondetafelgesprek / hoorzitting is openbaar. De door Sienot ingediende doel-, hoofd- en deelvragen zijn: ‘Hoe is de krapte op de elektriciteitsnetten te verklaren en waar liggen de kansen voor verbeterpunten?’.

In zijn aanvraag heeft Sienot verzocht om het rondetafelgesprek / de hoorzitting binnen 1,5 maand te laten plaatsvinden. Hierbij moeten netbeheerders en energiebedrijven, wetenschappers en experts en overheden en projectontwikkelaars aan het woord komen. Zodra de vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het voorstel tot het houden van het rondetafelgesprek / de hoorzitting, zal via een separate procedure aan de fracties worden gevraagd suggesties voor genodigden aan te leveren.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een Commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!