Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duramotion introduceert vlamboogdetectie van ARCOSTOP
© Duramotion | ARCOSTOP

Duramotion introduceert vlamboogdetectie van ARCOSTOP

Duramotion introduceert in de Benelux de producten van ARCOSTOP voor vlamboogdetectie. Vlambogen zijn een van de belangrijke factoren voor brandgevaar bij zonnepanelen.

‘De voornaamste redenen voor vlambogen zijn gebrekkig onderhoud en inadequate montage; denk aan verouderd en geërodeerd materiaal, het incorrect krimpen van connectoren, of beschadigde kabels door scherpe randen’, aldus Duramotion. ‘Een vlamboog in een DC-circuit blust niet uit zichzelf omdat de stroom geen nuldoorgang ondervindt zoals in een AC-circuit. Om deze reden is het van groot belang om een pv-systeem te beschermen tegen vlambogen.’

Groot en klein
ARCOSTOP is een nieuw product dat bescherming biedt tegen vlambogen in het circuit van een pv-systeem. Het product voldoet aan de National Electrical Code, oftewel NFPA 70, wat de norm is voor de veilige installatie van elektrische bedrading en apparatuur in de Verenigde Staten. ARCOSTOP voldoet ook aan UL 1699-standaard. Door het kalibratieprotocol is dit vlamboogprotectieproduct te gebruiken in ieder pv-systeem, groot of klein.

ARCOSTOP anticipeert op boogvorming door het apparaat te kalibreren op het toegestane vermogen en tijdspersistentie van een vlamboog. Daarnaast wordt door specifieke veranderingen in de lokaal gemeten frequentie- en interferentiespectra, de vlamboog in het pv-systeem herkend. Verder waarschuwt ARCOSTOP tijdig over een booggebeurtenis, bijvoorbeeld via een (spraak)bericht naar een mobiele telefoon.

De vlamboogdetectie ARCOSTOP is CE-gekeurd conform de voorwaarden van de Europese Commissie. Het is volgens het bedrijf een flexibel en effectief alternatief voor andere oplossingen, zoals het leggen van brandwerend EI 30-substraat tussen het dak en de zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Libra Energy zoekt:

Stagiair Office Management

Libra Energy zoekt een Stagiair Office Management
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!