logo
wvhj2023
© Duramotion | ARCOSTOP
© Duramotion | ARCOSTOP
20 augustus 2019

Duramotion introduceert vlamboogdetectie van ARCOSTOP

Duramotion introduceert in de Benelux de producten van ARCOSTOP voor vlamboogdetectie. Vlambogen zijn een van de belangrijke factoren voor brandgevaar bij zonnepanelen.

‘De voornaamste redenen voor vlambogen zijn gebrekkig onderhoud en inadequate montage; denk aan verouderd en geërodeerd materiaal, het incorrect krimpen van connectoren, of beschadigde kabels door scherpe randen’, aldus Duramotion. ‘Een vlamboog in een DC-circuit blust niet uit zichzelf omdat de stroom geen nuldoorgang ondervindt zoals in een AC-circuit. Om deze reden is het van groot belang om een pv-systeem te beschermen tegen vlambogen.’

Groot en klein
ARCOSTOP is een nieuw product dat bescherming biedt tegen vlambogen in het circuit van een pv-systeem. Het product voldoet aan de National Electrical Code, oftewel NFPA 70, wat de norm is voor de veilige installatie van elektrische bedrading en apparatuur in de Verenigde Staten. ARCOSTOP voldoet ook aan UL 1699-standaard. Door het kalibratieprotocol is dit vlamboogprotectieproduct te gebruiken in ieder pv-systeem, groot of klein.

ARCOSTOP anticipeert op boogvorming door het apparaat te kalibreren op het toegestane vermogen en tijdspersistentie van een vlamboog. Daarnaast wordt door specifieke veranderingen in de lokaal gemeten frequentie- en interferentiespectra, de vlamboog in het pv-systeem herkend. Verder waarschuwt ARCOSTOP tijdig over een booggebeurtenis, bijvoorbeeld via een (spraak)bericht naar een mobiele telefoon.

De vlamboogdetectie ARCOSTOP is CE-gekeurd conform de voorwaarden van de Europese Commissie. Het is volgens het bedrijf een flexibel en effectief alternatief voor andere oplossingen, zoals het leggen van brandwerend EI 30-substraat tussen het dak en de zonnepanelen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten