Solar Magazine - Duramotion introduceert vlamboogdetectie van ARCOSTOP
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duramotion introduceert vlamboogdetectie van ARCOSTOP
© Duramotion | ARCOSTOP

Duramotion introduceert vlamboogdetectie van ARCOSTOP

Duramotion introduceert in de Benelux de producten van ARCOSTOP voor vlamboogdetectie. Vlambogen zijn een van de belangrijke factoren voor brandgevaar bij zonnepanelen.

‘De voornaamste redenen voor vlambogen zijn gebrekkig onderhoud en inadequate montage; denk aan verouderd en geërodeerd materiaal, het incorrect krimpen van connectoren, of beschadigde kabels door scherpe randen’, aldus Duramotion. ‘Een vlamboog in een DC-circuit blust niet uit zichzelf omdat de stroom geen nuldoorgang ondervindt zoals in een AC-circuit. Om deze reden is het van groot belang om een pv-systeem te beschermen tegen vlambogen.’

Groot en klein
ARCOSTOP is een nieuw product dat bescherming biedt tegen vlambogen in het circuit van een pv-systeem. Het product voldoet aan de National Electrical Code, oftewel NFPA 70, wat de norm is voor de veilige installatie van elektrische bedrading en apparatuur in de Verenigde Staten. ARCOSTOP voldoet ook aan UL 1699-standaard. Door het kalibratieprotocol is dit vlamboogprotectieproduct te gebruiken in ieder pv-systeem, groot of klein.

ARCOSTOP anticipeert op boogvorming door het apparaat te kalibreren op het toegestane vermogen en tijdspersistentie van een vlamboog. Daarnaast wordt door specifieke veranderingen in de lokaal gemeten frequentie- en interferentiespectra, de vlamboog in het pv-systeem herkend. Verder waarschuwt ARCOSTOP tijdig over een booggebeurtenis, bijvoorbeeld via een (spraak)bericht naar een mobiele telefoon.

De vlamboogdetectie ARCOSTOP is CE-gekeurd conform de voorwaarden van de Europese Commissie. Het is volgens het bedrijf een flexibel en effectief alternatief voor andere oplossingen, zoals het leggen van brandwerend EI 30-substraat tussen het dak en de zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!