Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander presenteert landkaart met overzicht van gebrek aan netcapaciteit
© Alliander

Liander presenteert landkaart met overzicht van gebrek aan netcapaciteit

Netbeheerder Liander heeft 2 overzichtskaarten gepubliceerd waarmee de netbeheerder inzicht geeft in het gebrek aan netcapaciteit. Het gaat om 2 kaarten; met knelpunten voor afname en teruglevering van stroom.

Op de kaarten kunnen projectontwikkelaars en andere gebruikers zien of het afnemen van elektriciteit en/of terugleveren van zonne-energie beperkt of misschien niet meer mogelijk is. De kaarten geven volgens Liander een indicatie waar dit het geval zou kunnen zijn.

Rood en oranje
Op de kaarten ziet men rode en oranje gebieden in het verzorgingsgebied. In de rode gebieden is er op dit moment geen ruimte meer voor nieuwe aansluitingen of uitbreiding van bestaande zakelijke grootverbruikaansluitingen. Dit betekent dat klanten die extra elektrisch vermogen willen hebben of meer elektriciteit willen terugleveren, helaas moeten wachten totdat het net hier uitgebreid is. Nieuwe klanten worden wel aangesloten op het net, maar krijgen beperkt vermogen toegewezen.

In de oranje gebieden is nu nog wel beperkt ruimte op het net voor bestaande klanten die willen groeien en klanten die een nieuwe aansluiting willen. Liander werkt in deze gebieden hard aan de uitbreiding van het net. Per aanvraag bekijkt men hoeveel ruimte er nog is op het net om de plannen van de klanten mogelijk te maken.

Onderstaande kaart toont de capaciteit voor het terugleveren van elektriciteit.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!