Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Italiaans FIMER koopt omvormerdivisie ABB
foto: ABB

Italiaans FIMER koopt omvormerdivisie ABB

ABB en FIMER melden een overeenkomst te hebben getekend voor de overname van ABB’s omvormerdivisie door het Italiaanse bedrijf. Het toekomstperspectief wordt hiermee volgens beide bedrijven verbeterd.

FIMER kan de activiteiten van de omvormerdivisie volgens ABB verder uitbouwen en voor ABB creëert het de mogelijkheid zich te concentreren op andere groeimarkten.

800 werknemers
Voor de omvormerdivisie van ABB zijn ongeveer 800 werknemers werkzaam in meer dan 30 landen en er zijn productie- en Research & Development (R&D-)locaties in Italië, India en Finland. De transactie omvat ook de activiteiten van Power-One, een omvormerfabrikant die door ABB in 2013 zelf werd overgenomen.

Het valt momenteel onder de elektrificatie-activiteiten van ABB en behaalde in 2018 een omzet van ongeveer 290 miljoen Amerikaanse dollar. De omvormerdivisie, met een omzet van 290 Amerikaanse dollar in 2018, bevat een breed portfolio met producten, systemen en services voor verschillende typen zonnestroomsystemen.

Eerste kwartaal 2020
​FIMER was op zijn beurt al actief in de zonne-energiemarkt met de productie van centrale (string)omvormers van 1.000, 1.500 en 2.000 volt

FIMER neemt alle garanties over die op de verschillende producten voor eindgebruikers van toepassing zijn. De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 afgerond.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Applicatie/interface software ontwikkelaar

AliusEnergy zoekt een applicatie/interface software ontwikkelaar.
Fulltime • Eersel
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!