Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China geeft 435 miljoen dollar subsidie aan nieuwe zonne-energieprojecten

China geeft 435 miljoen dollar subsidie aan nieuwe zonne-energieprojecten

China maakt dit jaar bijna 435 miljoen dollar (3 miljard yuan) vrij voor de ondersteuning van zonne-energieprojecten. Dat heeft de National Energy Administration (NEA) in een verklaring bekendgemaakt.

China kondigde eind vorige maand de eerste reeks van projecten aan voor zonne-energie en windenergie die zonder subsidie gerealiseerd worden. Het ging daarbij om 14,8 gigawattpiek aan zonneparken en 4,5 gigawattpiek aan windparken. In april werd al bekend dat China vanaf 2021 enkel subsidievrije zonne-energieprojecten wil realiseren. 

Dakgebonden
Van de 3 miljard yuan gaat 750 miljoen yuan – oftewel bijna 109 miljoen dollar – naar dakgebonden pv-projecten met een totale capaciteit van 3,5 gigawattpiek. De rest van het budget wordt gealloceerd voor zonneparken. Alle projecten die voor subsidie in aanmerking komen, moeten voor het einde van het kalenderjaar daadwerkelijk gebouwd en operationeel zijn. Projectontwikkelaars kunnen tot uiterlijk 1 juli hun subsidieaanvraag indienen.

Het is volgens persbureau Reuters de eerste keer dat China een jaarlijkse limiet instelt voor de subsidies. Hiermee zet de regering haar ambitie kracht bij om over 2 jaar nog enkele subsidievrije zonne-energieprojecten te realiseren.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie Flevoland

ECONNECTIC zoekt een consultant duurzame energie Flevoland
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!