Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China geeft 435 miljoen dollar subsidie aan nieuwe zonne-energieprojecten

China geeft 435 miljoen dollar subsidie aan nieuwe zonne-energieprojecten

China maakt dit jaar bijna 435 miljoen dollar (3 miljard yuan) vrij voor de ondersteuning van zonne-energieprojecten. Dat heeft de National Energy Administration (NEA) in een verklaring bekendgemaakt.

China kondigde eind vorige maand de eerste reeks van projecten aan voor zonne-energie en windenergie die zonder subsidie gerealiseerd worden. Het ging daarbij om 14,8 gigawattpiek aan zonneparken en 4,5 gigawattpiek aan windparken. In april werd al bekend dat China vanaf 2021 enkel subsidievrije zonne-energieprojecten wil realiseren. 

Dakgebonden
Van de 3 miljard yuan gaat 750 miljoen yuan – oftewel bijna 109 miljoen dollar – naar dakgebonden pv-projecten met een totale capaciteit van 3,5 gigawattpiek. De rest van het budget wordt gealloceerd voor zonneparken. Alle projecten die voor subsidie in aanmerking komen, moeten voor het einde van het kalenderjaar daadwerkelijk gebouwd en operationeel zijn. Projectontwikkelaars kunnen tot uiterlijk 1 juli hun subsidieaanvraag indienen.

Het is volgens persbureau Reuters de eerste keer dat China een jaarlijkse limiet instelt voor de subsidies. Hiermee zet de regering haar ambitie kracht bij om over 2 jaar nog enkele subsidievrije zonne-energieprojecten te realiseren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!