Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerder Rendo: zonneparken Hoogeveen overstijgen elektriciteitsgebruik 10 keer
foto: Rendo

Netbeheerder Rendo: zonneparken Hoogeveen overstijgen elektriciteitsgebruik 10 keer

Netbeheerder Rendo meldt dat het aantal aanvragen voor zonneparken in zijn werkgebied explosief stijgt. Er zijn onder meer 3 grote zonneparken met een totaalvermogen van 50 megawattpiek op komst.

Rendo is netbeheerder in 9 gemeenten in Drenthe en Overijssel. De organisatie meldde afgelopen maart dat er ook in haar werkgebied een gebrek aan netcapaciteit voor zonneparken is.

Bij de presentatie van het jaarverslag en de jaarrekening over 2018 stelde Rendo-directeur Eddy Veenstra dat het op orde brengen en houden van de elektriciteitsnetten en het uitbreiden van de glasvezelnetwerken de komende jaren belangrijke pijlers zijn voor Rendo. Vooral rond Hoogeveen zijn er veel aanvragen voor het aansluiten van grote zonneparken. De aanvragen overstijgen volgens Rendo 10 keer het elektriciteitsgebruik in deze gemeente.

In 2018 is het vermogen van de geïnstalleerde zonnepanelen in Rendo’s werkgebied gegroeid van 13 naar 20 megawattpiek. Inmiddels zijn er bij Rendo 3 grote zonneparken van gezamenlijk 50 megawattpiek aangevraagd. De organisatie stelt als regionale netbeheerder afhankelijk te zijn van de landelijke transportcapaciteit. Rendo schrijft hierover in zijn jaarverslag het volgende: ‘Omdat de grens van het landelijke elektriciteitsnet in de noordelijke provincies wordt opgezocht, ontstaat een transportschaarste. Dit betekent ook nieuwe regionale kansen, bijvoorbeeld voor de combinatie van grootschalige opwek door een zonnepark en stabiele grote afnemers zoals datacenters.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Planner

Zonmaat zoekt een Planner
Fulltime • Heerhugowaard
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!