Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerder Rendo: zonneparken Hoogeveen overstijgen elektriciteitsgebruik 10 keer
foto: Rendo

Netbeheerder Rendo: zonneparken Hoogeveen overstijgen elektriciteitsgebruik 10 keer

Netbeheerder Rendo meldt dat het aantal aanvragen voor zonneparken in zijn werkgebied explosief stijgt. Er zijn onder meer 3 grote zonneparken met een totaalvermogen van 50 megawattpiek op komst.

Rendo is netbeheerder in 9 gemeenten in Drenthe en Overijssel. De organisatie meldde afgelopen maart dat er ook in haar werkgebied een gebrek aan netcapaciteit voor zonneparken is.

Bij de presentatie van het jaarverslag en de jaarrekening over 2018 stelde Rendo-directeur Eddy Veenstra dat het op orde brengen en houden van de elektriciteitsnetten en het uitbreiden van de glasvezelnetwerken de komende jaren belangrijke pijlers zijn voor Rendo. Vooral rond Hoogeveen zijn er veel aanvragen voor het aansluiten van grote zonneparken. De aanvragen overstijgen volgens Rendo 10 keer het elektriciteitsgebruik in deze gemeente.

In 2018 is het vermogen van de geïnstalleerde zonnepanelen in Rendo’s werkgebied gegroeid van 13 naar 20 megawattpiek. Inmiddels zijn er bij Rendo 3 grote zonneparken van gezamenlijk 50 megawattpiek aangevraagd. De organisatie stelt als regionale netbeheerder afhankelijk te zijn van de landelijke transportcapaciteit. Rendo schrijft hierover in zijn jaarverslag het volgende: ‘Omdat de grens van het landelijke elektriciteitsnet in de noordelijke provincies wordt opgezocht, ontstaat een transportschaarste. Dit betekent ook nieuwe regionale kansen, bijvoorbeeld voor de combinatie van grootschalige opwek door een zonnepark en stabiele grote afnemers zoals datacenters.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Vestigingsmanager Sexbierum

Zonmaat zoekt een vestigingsmanager Sexbierum.
Fulltime • Sexbierum
Adore Montage zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Adore Montage zoekt een Werkvoorbereider zonnepanelen
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!