Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook netbeheerder Rendo meldt tekort aan netcapaciteit
foto: Enexis

Ook netbeheerder Rendo meldt tekort aan netcapaciteit

Netbeheerder Rendo Netwerken meldt dat er ook in haar werkgebied een gebrek aan netcapaciteit voor zonneparken is. Netbeheerder Enexis heeft een overzichtskaart van Noord-Nederland gepresenteerd.

Op die kaart zijn zowel de werkgebieden van RENDO en Coteq nu zichtbaar. Coteq Netbeheer (red. voorheen Cogas Infra en Beheer) is al meer dan 50 jaar actief als onafhankelijk netbeheerder in een groot deel van Twente en de gemeente Hardenberg. In Almelo, Goor (gem. Hof van Twente) en Oldenzaal is Coteq de netbeheerder voor gas én elektriciteit. RENDO distribueert gas, elektriciteit en warmte naar zo’n 138.700 aansluitingen in 9 gemeenten. Het gaat dan om 105.000 gasaansluitingen en 33.200 elektriciteitsaansluitingen.

Enexis, dat in januari een overzichtskaart van Noordoost-Nederland presenteerde met capaciteitstekorten van de hoofdstations, heeft zijn overzichtskaart nu opnieuw bijgewerkt met de locaties waar Rendo problemen ervaart met de transportcapaciteit. Onderstaande afbeelding toont de schaarste in de ontwikkeling in het eerste kwartaal van 2019 (red. inclusief de geel en rood gearceerde gebieden waar Rendo problemen ervaart en de groen gearceerde gebieden van Coteq waar wel capaciteit beschikbaar is).

De capaciteitstekorten zijn nu als volgt (klik op de kaart voor een vergroting):

  • Hoogspannings/middenspanningsstations met beperkt beschikbare transportcapaciteit voor teruglevering: waardoor aanvragen voor transportcapaciteit voor teruglevering beperkt kunnen worden aangeboden:
    Vierverlaten; Weiwerd; Kropswolde; Meeden; Veendam; Zeyerveen; Dedemsvaart; Vroomshoop; Hardenberg; Coevorden; Meppel; Steenwijk; IJsselmuiden en Ommen Dante; Meppel; Zwolle Hessenweg; Vollenhove
  • HS/MS-stations waar géén aanvullende transportcapaciteit beschikbaar is: waardoor géén aanvragen voor een grootverbruikaansluiting (>3*80 ampère) met transportcapaciteit voor teruglevering worden gehonoreerd:
    Hoogeveen; Beilen; Stadskanaal; Musselkanaal; Gasselte; Eemshaven oost; Bargemeer; Emmen; Klazienaveen; Veenoord; Cuijk; Haps; Gennep
Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Sunvest zoekt:

(Junior) Projectontwikkelaar Zonneparken

Sunvest zoekt een (Junior) Projectontwikkelaar Zonneparken
Fulltime • Utrecht
Duramotion zoekt:

Zelfstandig Monteur E

Duramotion zoekt een zelfstandig Monteur E
Fulltime • Hoensbroek
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!