Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw 21,9 megawattpiek groot zonnepark Groningen Airport Eelde officieel van start
foto's: GroenLeven

Bouw 21,9 megawattpiek groot zonnepark Groningen Airport Eelde officieel van start

GroenLeven start 24 mei officieel met de bouw van het zonnepark van Groningen Airport Eelde. Het zonnepark krijgt 63.916 zonnepanelen en kent een vermogen van 21,9 megawattpiek.

Afgelopen maand werd al bekend dat GroenLeven in april zou starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het zonnepark op Groningen Airport Eelde. De zonnepanelen worden geplaatst op een oppervlakte van 20 hectare. Het zonnepark komt op het middenterrein van de luchthaven: tussen de start- en taxibaan en het platform. Ook komt er een overkapte doorgang van 400 meter vanaf de terminal naar het platform waar de vliegtuigen staan opgesteld. De luchthaven wekt straks net zoveel energie op als ze verbruikt.

Bommen
In voorbereiding op de bouw van het zonnepark op Groningen Airport Eelde is bodemonderzoek gedaan naar achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Hierbij zijn 2 vliegtuigbommen van 250 kilo van Duitse makelij gevonden. Daarnaast is er een kleine hoeveelheid munitie aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een deel van de munitie reeds ter plekke op de luchthaven vernietigd. De 2 vliegtuigbommen zijn half maart naar het oefenterrein De Haar van Defensie in Assen vervoerd en tot ontploffing gebracht. De bommen leverden geen direct gevaar of risico op.

Officieel startschot
Het officiële startsein voor de bouw zal op 24 mei worden gegeven door CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder. Zij zal dat doen in haar functie als regionaal kamerlid en woordvoerder Klimaat en Energie. Het zonnepark zal naar verwachting in november gereed zijn.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!