Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven start komende maand met bouw zonnepark Groningen Airport Eelde
foto: GroenLeven

GroenLeven start komende maand met bouw zonnepark Groningen Airport Eelde

Het Friese bedrijf GroenLeven start in april met de bouw van het zonnepark op Groningen Airport Eelde. In totaal worden er 63.916 zonnepanelen op een oppervlakte van 20 hectare geplaatst.

Het zonnepark wordt aangelegd op het middenterrein van de luchthaven: in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan. In totaal heeft het zonnepark een oppervlakte van 20 hectare. Het zonnepark bij Groningen Airport Eelde is een van de grootste zonneparken dat wordt gerealiseerd op een vliegveld.

Naast het zonnepark zal er vanaf de terminal een overkapte doorgang naar het platform worden aangelegd. Zo kunnen passagiers droog van en naar hun vliegtuig kunnen lopen. Op het dak van deze doorgang worden door GroenLeven ook zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen wekken genoeg stroom op zodat de luchthaven zelfvoorzienend is in haar elektriciteitsverbruik.

Voor het zonnepanelenproject werd door GroenLeven al in 2017 met succes subsidie verkregen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!