Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven start komende maand met bouw zonnepark Groningen Airport Eelde
foto: GroenLeven

GroenLeven start komende maand met bouw zonnepark Groningen Airport Eelde

Het Friese bedrijf GroenLeven start in april met de bouw van het zonnepark op Groningen Airport Eelde. In totaal worden er 63.916 zonnepanelen op een oppervlakte van 20 hectare geplaatst.

Het zonnepark wordt aangelegd op het middenterrein van de luchthaven: in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan. In totaal heeft het zonnepark een oppervlakte van 20 hectare. Het zonnepark bij Groningen Airport Eelde is een van de grootste zonneparken dat wordt gerealiseerd op een vliegveld.

Naast het zonnepark zal er vanaf de terminal een overkapte doorgang naar het platform worden aangelegd. Zo kunnen passagiers droog van en naar hun vliegtuig kunnen lopen. Op het dak van deze doorgang worden door GroenLeven ook zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen wekken genoeg stroom op zodat de luchthaven zelfvoorzienend is in haar elektriciteitsverbruik.

Voor het zonnepanelenproject werd door GroenLeven al in 2017 met succes subsidie verkregen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

PV Engineer

Slim Opgewekt zoekt een PV Engineer
Fulltime • Arnhem
LightsourceBP zoekt:

Project Developer

LightsourceBP is looking for a Project Developer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!