logo
wvhj2023
foto: © Compuinfoto | Dreamstime.com
foto: © Compuinfoto | Dreamstime.com
14 mei 2019

Kennis delen tijdens workshop pv-bedrijven en verzekeraars ‘Niet met de vinger wijzen, maar het samen doen’

‘We moeten elkaar vinden in een nieuwe markt. Daar draagt de inhoud en positieve vibe van deze ontmoeting absoluut aan bij.’ Aan het woord is Maick Arendsen van Nationale Nederlanden.

Een aantal specialisten uit de solar keten en verzekeringsbranche verzamelden zich half april bij Conduct Technical Solutions. Op het programma stond een workshop met de focus op technologische verdieping. De spreekbeurten werden onder andere verzorgd door Van der Valk Solar Systems en SolarEdge. De gedeelde actuele kennis en inzichten werden dankbaar ontvangen door de verzekeraars. ‘Er heerst al met al nog steeds bijzonder veel onduidelijkheid over de veiligheid van pv in de volle breedte van de markt’, stelt Pieter Kremer, directeur van Conduct Technical Solutions. ‘Tegelijkertijd is dat wel een zaak van iedereen, de spelers in de pv-keten, maar bijvoorbeeld ook van verzekeraars.

Roy Aarts, senior underwriter engineering bij HDI, vertelt dat in zijn business wat betreft pv onderscheid kan worden gemaakt in 2 categorieën verzekeraars: degenen die installaties meenemen als onderdeel van het hele gebouw en zij die alleen de zonnepaneleninstallatie verzekeren. ‘Bij die laatsten – waar wij toe behoren – kan de dekking nogal variëren, maar wij steken in op allrisk. De trend die ik momenteel zie, is dat steeds meer collega-bedrijven pv accepteren als een integraal onderdeel van gebouwen en dus ook van hun verzekeringen. Dat is echter iets waar wij juist op terugkomen.Dat heeft te maken met onze ervaringen in de praktijk. Zeg maar gerust dat we door schade en schande wijs zijn geworden. De kwaliteit van systemen varieert, met name als gevolg van de kwaliteit van de installateurs. Dat feit laten wij zwaar meewegen in onze risico-inschattingen.

Lees hier het volledige artikel ‘Niet met de vinger wijzen, maar het samen doen’ in de mei 2019-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten