Solar Magazine - Kennis delen tijdens workshop pv-bedrijven en verzekeraars ‘Niet met de vinger wijzen, maar het samen doen’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kennis delen tijdens workshop pv-bedrijven en verzekeraars ‘Niet met de vinger wijzen, maar het samen doen’
foto: © Compuinfoto | Dreamstime.com

Kennis delen tijdens workshop pv-bedrijven en verzekeraars ‘Niet met de vinger wijzen, maar het samen doen’

‘We moeten elkaar vinden in een nieuwe markt. Daar draagt de inhoud en positieve vibe van deze ontmoeting absoluut aan bij.’ Aan het woord is Maick Arendsen van Nationale Nederlanden.

Een aantal specialisten uit de solar keten en verzekeringsbranche verzamelden zich half april bij Conduct Technical Solutions. Op het programma stond een workshop met de focus op technologische verdieping. De spreekbeurten werden onder andere verzorgd door Van der Valk Solar Systems en SolarEdge. De gedeelde actuele kennis en inzichten werden dankbaar ontvangen door de verzekeraars. ‘Er heerst al met al nog steeds bijzonder veel onduidelijkheid over de veiligheid van pv in de volle breedte van de markt’, stelt Pieter Kremer, directeur van Conduct Technical Solutions. ‘Tegelijkertijd is dat wel een zaak van iedereen, de spelers in de pv-keten, maar bijvoorbeeld ook van verzekeraars.

Roy Aarts, senior underwriter engineering bij HDI, vertelt dat in zijn business wat betreft pv onderscheid kan worden gemaakt in 2 categorieën verzekeraars: degenen die installaties meenemen als onderdeel van het hele gebouw en zij die alleen de zonnepaneleninstallatie verzekeren. ‘Bij die laatsten – waar wij toe behoren – kan de dekking nogal variëren, maar wij steken in op allrisk. De trend die ik momenteel zie, is dat steeds meer collega-bedrijven pv accepteren als een integraal onderdeel van gebouwen en dus ook van hun verzekeringen. Dat is echter iets waar wij juist op terugkomen.Dat heeft te maken met onze ervaringen in de praktijk. Zeg maar gerust dat we door schade en schande wijs zijn geworden. De kwaliteit van systemen varieert, met name als gevolg van de kwaliteit van de installateurs. Dat feit laten wij zwaar meewegen in onze risico-inschattingen.

Lees hier het volledige artikel ‘Niet met de vinger wijzen, maar het samen doen’ in de mei 2019-editie van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!