Solar Magazine - 5.000 inschrijvingen voor groepsaankoop zonnepanelen in Oost-Vlaanderen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
5.000 inschrijvingen voor groepsaankoop zonnepanelen in Oost-Vlaanderen
foto: Oost-Vlaanderen

5.000 inschrijvingen voor groepsaankoop zonnepanelen in Oost-Vlaanderen

Al 5.000 inwoners van de provincie Oost-Vlaanderen hebben zich ingeschreven voor de vierde groepsaankoop voor zonnepanelen die de provincie samen met iChoosr organiseert.

Volgens de provincie is de duidelijkheid over de digitale meter een positieve stimulans voor het aantal inschrijvingen. Wie zonnepanelen heeft of deze plaatst voor eind 2020 behoudt immers het voordeel van de terugdraaiende teller gedurende een periode van 15 jaar.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Klimaat en Energie, hierover: ‘Dankzij de groepsaankoop hebben we ondertussen meer dan 8.000 zonnestroomsystemen geplaatst en goedgekeurd. Hierdoor maken we met z’n allen verder werk van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2040 klimaatneutraal zijn. We doen dit onder andere door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Met de groepsaankoop willen we zonne-energie toegankelijker maken voor onze inwoners.’

Leveranciers, die op kwaliteit zijn geselecteerd, nemen op 8 mei deel aan een veiling en bieden hun scherpste prijs. Vanaf 28 mei ontvangen de ingeschreven deelnemers een persoonlijk voorstel met informatie over de producten, de winnende leverancier en de terugverdientijd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!