Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Importheffingen zonnepanelen: gerechtshof Amsterdam veroordeelt bedrijf in hoger beroep tot betalen naheffing
foto: © Péter Gudella | Dreamstime.com

Importheffingen zonnepanelen: gerechtshof Amsterdam veroordeelt bedrijf in hoger beroep tot betalen naheffing

Het gerechtshof van Amsterdam heeft ook in hoger beroep een bedrijf verplicht tot het betalen van navorderingen van 734.415 euro voor het omzeilen van importheffingen voor zonnepanelen.

De naheffingen zijn opgelegd door de inspecteur van de Belastingdienst/Douane, kantoor Arnhem. Deze bestaan uit 2 delen: 448.848,40 euro (red. waarvan 369.314,40 euro aan antidumpingrechten en 79.534 euro aan compenserende rechten) en 285.567,03 euro (red. waarvan 239.454,14 euro aan antidumpingrechten en 46.012,89 euro aan compenserende rechten). De navordering is al in 2015 opgelegd.

Afgelopen januari werd al bekend dat de Nederlandse Douane de boete volgens de rechter terecht had opgelegd en die uitspraak is nu in hoger beroep gegrond verklaard door de meervoudige douanekamer.

In het rechtbankverslag stelt de rechter het volgende: ‘Het Hof komt tot hetzelfde oordeel als de rechtbank. Het traject dat de onderwerpelijke zonnepanelen hebben afgelegd van China via Taiwan naar Nederland is geheel te volgen in de door de inspecteur overgelegde aangiftegegevens van de Taiwanese en Nederlandse douane. … Gelet op voormelde bescheiden heeft de inspecteur naar ’s Hofs oordeel voldaan aan de op hem rustende bewijslast dat de ingevoerde zonnepanelen van Chinese oorsprong zijn.’

De slotsom van de rechtbank is dan ook dat het hoger beroep ongegrond is.Tegen deze uitspraak kan binnen 6 weken na de verzenddatum beroep in cassatie worden ingesteld bij de Hoge Raad der Nederlanden (belastingkamer).

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!