Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Investeringsmaatschappij LEGO koopt Amerikaanse tak solar ontwikkelaar Enerparc
foto: LEGO

Investeringsmaatschappij LEGO koopt Amerikaanse tak solar ontwikkelaar Enerparc

KIRKBI, de holding- en investeringsmaatschappij van de Kirk Kristiansen-familie, heeft een overeenkomst gesloten om een meerderheidsbelang te verwerven in de Amerikaanse divisie van Enerparc.

De familie achter het merk LEGO wilde de Amerikaanse dochteronderneming van de Duitse solar ontwikkelaar Enerparc al langere tijd inlijven. Met momenteel meer dan 100 megawatt aan energieopwekkingscapaciteit in de Verenigde Staten, ondersteunt Enerparc de overstap naar zonne-energie.

De overname van Enerparc markeert een belangrijke ontwikkeling in KIRKBI's duurzame beleggingsstrategie. KIRKBI is investeerder in offshorewindparken en stelde de LEGO Group in staat om in 2017 100 procent hernieuwbare energie te gebruiken. De transactieprijs is niet bekendgemaakt. Volgens de overeenkomst behoudt het bestaande managementteam van Enerparc een minderheidsbelang.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt een elektricien omgeving Utrecht.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Sungevity zoekt:

Technisch Manager Solar

Sungevity zoekt een Technisch Manager Solar
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!