Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Investeringsmaatschappij LEGO koopt Amerikaanse tak solar ontwikkelaar Enerparc
foto: LEGO

Investeringsmaatschappij LEGO koopt Amerikaanse tak solar ontwikkelaar Enerparc

KIRKBI, de holding- en investeringsmaatschappij van de Kirk Kristiansen-familie, heeft een overeenkomst gesloten om een meerderheidsbelang te verwerven in de Amerikaanse divisie van Enerparc.

De familie achter het merk LEGO wilde de Amerikaanse dochteronderneming van de Duitse solar ontwikkelaar Enerparc al langere tijd inlijven. Met momenteel meer dan 100 megawatt aan energieopwekkingscapaciteit in de Verenigde Staten, ondersteunt Enerparc de overstap naar zonne-energie.

De overname van Enerparc markeert een belangrijke ontwikkeling in KIRKBI's duurzame beleggingsstrategie. KIRKBI is investeerder in offshorewindparken en stelde de LEGO Group in staat om in 2017 100 procent hernieuwbare energie te gebruiken. De transactieprijs is niet bekendgemaakt. Volgens de overeenkomst behoudt het bestaande managementteam van Enerparc een minderheidsbelang.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!