Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vopak voorziet opslagtanks van dunne-filmzonnecellen HyET Solar
foto: Vopak

Vopak voorziet opslagtanks van dunne-filmzonnecellen HyET Solar

Royal Vopak heeft een olieopslagtank van zijn vestiging in Vlaardingen van een folie met dunne-filmzonnecellen voorzien. Het gaat om de Solar Power Foil van het Nederlandse bedrijf HyET Solar uit Arnhem.

Volgens Vopak gaat het om een proef waaruit moet blijken wat de opbrengst van de zonnecellen is. Ook moet worden vastgesteld of de folie, die op de opslagtank is gelijmd, onder alle weersomstandigheden goed gehecht blijft. Een deel van de opgewekte stroom zal in de opslagtank zelf worden gebruikt, onder meer voor het oppompen van de olie. De zonnecellen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, zodat de meerproductie van de zonnecellen kan teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Het pv-systeem heeft een vermogen van 8 tot 10 kilowattpiek. Bij een positieve uitslag wordt de proef opgeschaald naar andere opslagtanks.

Eerder dit jaar kondigde Vopak aan samen met Whitehelm Capital en Groningen Seaports te willen investeren in een zonnepark van 27 megawattpiek. Dat zonnepark grenst aan de Vopak Terminal Eemshaven. Op zijn beurt kwam HyET Solar onlangs in het nieuws door zijn Solar Power Foil aan te brengen op golfplaten als onderdeel van het Europese innovatieproject PV OpMaat.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarcentury Nederland zoekt:

Head of Operations - NL

32-40 uur - Den Bosch
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!