Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Goldbeck Solar gaat zonnepark Solarvation van 38 megawattpiek bouwen
foto: Solarvation

Goldbeck Solar gaat zonnepark Solarvation van 38 megawattpiek bouwen

Goldbeck Solar gaat het zonnepark Solarvation bouwen. Het zonnepark van 38 megawattpiek in Lelystad is een initiatief van ondernemers Luke Bouwman en Kees van Woerden.

De gemeente gaf in oktober 2017 een omgevingsvergunning af voor de realisatie van het zonnepark. In mei 2018 werd vervolgens bekend dat de 2 ondernemers met succes SDE+-subsidie wisten te verkrijgen, te weten 5 beschikkingen in de najaarsronde van de SDE+ 2017.

De bouw van het zonnepark, dat bij afronding energie levert aan 10.000 huishoudens, is gesplitst in 2 delen. Aan de eerste 70 procent van het park wordt vanaf mei gewerkt. In de loop van september zal dat klaar moeten zijn. Het tweede deel zal in 2020 opgeleverd worden. Uniek aan Solarvation is dat de realisatie van zonneparken wordt gecombineerd met de sanering van probleemlocaties. In Lelystad betrof dat de sanering en sloop van het terrein van de voormalige WUR-onderzoekslocatie ‘Waiboerhoeve’ aan de Wisentweg.

Franz-Josef Klein, als international sales engineer verbonden aan Goldbeck Solar, is blij met de opdracht. ‘Wij zijn nu bijna 2 jaar actief in Nederland en hebben inmiddels enkele grotere projecten kunnen realiseren. Solarvation past heel goed binnen de ontwikkelingen die wij als bedrijf doormaken.’ Goldbeck Solar is sinds 2001 actief in zonne-energie en bouwt in eigen beheert turn-key zonneparken.

Bouwman en Van Woerden zijn duidelijk over hun keuze voor Goldbeck Solar. ‘Er zijn niet veel partijen die dergelijke opdrachten in korte tijd kunnen realiseren. Bovendien voelde de “Duitse degelijkheid” vanaf het eerste moment heel goed.”

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Service Planner

Ben je op zoek naar een leuke baan met veel verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter versterking van ons team op zoek naar een ervaren Service Planner (20-24 uur per week). Wie zijn wij?...
Parttime (24 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

De energietransitie is aangebroken. De energiebronnen in de aarde zijn binnen afzienbare tijd niet meer toereikend. Ze zon daarentegen kan onze aarde ruimschoots van energie voorzien. Heb jij je plek al gevonden in deze innovatieve en snel groeiende...
Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!