Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer verzoekt kabinet via motie oplossing te zoeken voor capaciteitstekort zonne-energie
foto: Wikimedia

Tweede Kamer verzoekt kabinet via motie oplossing te zoeken voor capaciteitstekort zonne-energie

De Tweede Kamer heeft in ruime meerderheid een motie aangenomen waarmee het kabinet verzocht wordt om het capaciteitstekort voor het aansluiten van zonnepanelen op te lossen.

De motie, afgelopen week geïnitieerd door Agnes Mulder (CDA), verzoekt het kabinet om oplossingen te zoeken voor die gebieden waar er sprake is van een capaciteitstekort, bijvoorbeeld door te kijken of in deze gebieden experimenten of pilots mogelijk zijn waarbij wordt gekeken naar de redundantie-eis en de mogelijkheden van het voorkomen van piekbelasting.

De motie kon in de Tweede Kamer rekenen op een brede steun. Onder meer SP, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66, VVD, SGP, CDA, ChristenUnie en Forum voor Democratie stemden voor de motie. Enkel de PVV stemde tegen de motie.

Een andere motie over het gebrek aan netcapaciteit – van William Moorlag van de PvdA – kon niet rekenen op een meerderheid. Dit omdat onder meer de regeringspartijen maar ook GroenLinks niet met de motie instemden waarbij het kabinet verzocht werd om zonnepanelen op daken voorrang te gaan verlenen boven zonneparken.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant Hernieuwbare Energie

ECONNETIC zoekt een Consultant Hernieuwbare Energie
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!