Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer verzoekt kabinet via motie oplossing te zoeken voor capaciteitstekort zonne-energie
foto: Wikimedia

Tweede Kamer verzoekt kabinet via motie oplossing te zoeken voor capaciteitstekort zonne-energie

De Tweede Kamer heeft in ruime meerderheid een motie aangenomen waarmee het kabinet verzocht wordt om het capaciteitstekort voor het aansluiten van zonnepanelen op te lossen.

De motie, afgelopen week geïnitieerd door Agnes Mulder (CDA), verzoekt het kabinet om oplossingen te zoeken voor die gebieden waar er sprake is van een capaciteitstekort, bijvoorbeeld door te kijken of in deze gebieden experimenten of pilots mogelijk zijn waarbij wordt gekeken naar de redundantie-eis en de mogelijkheden van het voorkomen van piekbelasting.

De motie kon in de Tweede Kamer rekenen op een brede steun. Onder meer SP, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66, VVD, SGP, CDA, ChristenUnie en Forum voor Democratie stemden voor de motie. Enkel de PVV stemde tegen de motie.

Een andere motie over het gebrek aan netcapaciteit – van William Moorlag van de PvdA – kon niet rekenen op een meerderheid. Dit omdat onder meer de regeringspartijen maar ook GroenLinks niet met de motie instemden waarbij het kabinet verzocht werd om zonnepanelen op daken voorrang te gaan verlenen boven zonneparken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

administratief medewerker orderverwerking

VDH Solar zoekt een administratief medewerker orderverwerking.
Fulltime • Hazerswoudedorp
kWh People zoekt:

Senior Ontwikkelaar Zon

kWh People zoekt een Senior Ontwikkelaar Zon
Fulltime • Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!