Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer stemt voor tenders van zonneparken op rijksgronden
foto: © Fabian Plock | Dreamstime.com

Tweede Kamer stemt voor tenders van zonneparken op rijksgronden

Als het aan de Tweede Kamer ligt, start de rijksoverheid met tenders voor de realisatie van zonneparken op rijksgronden. Hiertoe is door de Tweede Kamer een motie aangenomen.

De Tweede Kamerleden Agnes Mulder (CDA), Matthijs Sienot (D66) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) dienden afgelopen week een motie in om tenders te starten voor zonneparken op rijksgronden.

Door het aannemen van de motie wordt de regering verzocht om een verkenning uit te voeren naar de mogelijkheden om zonnevelden publiek te tenderen op rijksgronden en -gebouwen. Dit alles moet gebeuren met inachtneming van de zonneladder. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is door het aannemen van de motie verzocht de Tweede Kamer nog voor het zomerreces te informeren over de verkenning.

De motie in de Tweede Kamer werd gesteund door de SP, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA en ChristenUnie. Daarmee is er een ruime meerderheid in de Tweede Kamer, want enkel Forum voor Democratie en de PVV stemden tegen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
LightsourceBP zoekt:

Project Developer

LightsourceBP is looking for a Project Developer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!