Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer stemt voor tenders van zonneparken op rijksgronden
foto: © Fabian Plock | Dreamstime.com

Tweede Kamer stemt voor tenders van zonneparken op rijksgronden

Als het aan de Tweede Kamer ligt, start de rijksoverheid met tenders voor de realisatie van zonneparken op rijksgronden. Hiertoe is door de Tweede Kamer een motie aangenomen.

De Tweede Kamerleden Agnes Mulder (CDA), Matthijs Sienot (D66) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) dienden afgelopen week een motie in om tenders te starten voor zonneparken op rijksgronden.

Door het aannemen van de motie wordt de regering verzocht om een verkenning uit te voeren naar de mogelijkheden om zonnevelden publiek te tenderen op rijksgronden en -gebouwen. Dit alles moet gebeuren met inachtneming van de zonneladder. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is door het aannemen van de motie verzocht de Tweede Kamer nog voor het zomerreces te informeren over de verkenning.

De motie in de Tweede Kamer werd gesteund door de SP, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA en ChristenUnie. Daarmee is er een ruime meerderheid in de Tweede Kamer, want enkel Forum voor Democratie en de PVV stemden tegen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!