Solar Magazine - Fonds Nieuwe Doen verstrekt 100e lening: zonnepanelen voor openluchtzwembad
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fonds Nieuwe Doen verstrekt 100e lening: zonnepanelen voor openluchtzwembad
foto: Provincie Groningen

Fonds Nieuwe Doen verstrekt 100e lening: zonnepanelen voor openluchtzwembad

Openluchtzwembad Electra in Lauwerzijl ontvangt de 100e lening vanuit het Fonds Nieuwe Doen. Dankzij de lening kunnen bij het zwembad 225 zonnepanelen en een luchtwarmtepomp worden geïnstalleerd.

De eerste 75 zonnepanelen op het zwembad zijn er gekomen met hulp van de Rabobank en de vrijwilligers. Voor een uitbreiding van nog eens 225 zonnepanelen en een luchtwarmtepomp is een aanvraag gedaan bij het fonds. Deze systemen gaan gebruikt worden om het water te verwarmen. Het uiteindelijke doel van het zwembad is energieneutraal worden.

Het Fonds Nieuwe Doen is een initiatief van de provincie Groningen. Eind 2018 werd het fonds uitgebreid met 25 miljoen euro. Het fonds verstrekt leningen aan initiatieven in de zorg, leefbaarheid en energietransitie in de provincie Groningen. Het idee achter het fonds is dat er tijdelijk geld beschikbaar wordt gesteld. Als de leningen zijn terugbetaald en teruggevloeid in het fonds, kan het geld daarna opnieuw worden ingezet voor nieuwe initiatieven die behoefte aan financiering hebben.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!