Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CROW stelt in opdracht van provincies generieke eisen voor zonnewegen op
foto: SolaRoad

CROW stelt in opdracht van provincies generieke eisen voor zonnewegen op

Kennisorgaan CROW stelt in opdracht van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant een set generieke eisen voor zonnewegen op.

Zonnewegen zijn wegen, fiets- of voetpaden, of parkeer- en opstelterreinen waar elektriciteit producerende zonnepanelen in zijn verwerkt. Verschillende gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat hebben al pilots lopen met het aanleggen van zonnewegen. Zo namen Zuid-Holland en Noord-Holland deze maand in totaal 150 meter SolaRoad in gebruik.

Iedere keer wordt daarbij, per provincie of gemeente, zo goed als mogelijk een set contracteisen voor zo’n zonneweg opgesteld. Veel van deze eisen zijn volgens CROW zo algemeen dat ze ook op andere locaties toepasbaar zijn. Gemeenten en provincies hebben er daarom baat bij uit een set eisen te kunnen putten die niet aan lokale omstandigheden of een specifiek type zonnepaneel gebonden zijn.

Begin februari heeft een kick-off met de participerende provincies plaatsgevonden. Het is de bedoeling om de uitgewerkte set medio 2019 aan de opdrachtgever ter beschikking te stellen. Om de generieke set op te stellen worden de deelnemende provincies bevraagd op hun eisen, en wensen, ten aanzien van zonnewegen. Om te zorgen dat deze inventarisatie leidt tot een realiseerbare set eisen worden 3 leveranciers van zonnewegen in Nederland – te weten SolaRoad, Wattway en Easypath – bevraagd op de specificaties van hun producten.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

1e elektromonteur/uitvoerder zonne-energie

Schone Energie zoekt een 1e Projectengineer zonne-energie
Fulltime • Den Haag
Solarcentury zoekt:

Projectontwikkelaar zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectontwikkelaar zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!