Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederland heeft 2 nieuwe SolaRoads: 150 meter zonnewegdek voor Noord- en Zuid-Holland
foto: SolaRoad

Nederland heeft 2 nieuwe SolaRoads: 150 meter zonnewegdek voor Noord- en Zuid-Holland

Nederland heeft er 2 nieuwe stukken zonnewegdek bij. In Noord-Holland en Zuid-Holland wordt in totaal 150 meter SolaRoad aangelegd.

Beide provincies gaan met de stukken zonneweg ervaring opdoen met het beheer en onderhoud ervan. SolaRoad zet met deze 2 wegtrajecten een belangrijke stap in de richting van de beoogde grootschalige toepassing van het product waarbij zonnepanelen zijn geïntegreerd in het wegdek en zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Het is voor het eerst dat er in Nederland op een dergelijke schaal energie zal worden gewonnen uit het wegennet.

De stroken zonnewegdek zijn aangelegd op de parallelweg langs de N232 in de Haarlemmermeer (Noord-Holland) en op de busbaan langs de N218 bij Spijkenisse (Zuid-Holland). De techniek die SolaRoad daarvoor gebruikt, is de afgelopen 4 jaar succesvol getest op 90 meter fietspad bij Krommenie en is inmiddels dusdanig doorontwikkeld dat het nu toegepast kan worden op de rijbaan.

De verwachte elektriciteitsopbrengst per 100 meter zonnewegdek ligt nu rond de 30.000 kilowattuur per jaar. Die energie kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld wegverlichting, verkeersinstallaties, elektrische auto’s en huishoudens. Wanneer in de toekomst een derde van het totale Nederlandse wegennet uit zonnewegdek zou bestaan (red. 140.000 kilometer), dan kunnen alle 9 miljoen auto’s gevoed worden vanuit SolaRoad.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!