Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China gaat zonne-energieprojecten blokkeren vanwege overvol elektriciteitsnet

China gaat zonne-energieprojecten blokkeren vanwege overvol elektriciteitsnet

De National Energy Administration (NEA) van China gaat nieuwe zonne-energieprojecten in het verre westen van de provincie Gansu, Xinjiang en Tibet blokkeren omdat het elektriciteitsnet vol is.

De NEA heeft voor de 3 regio’s een ‘red alert’ uitgestuurd, gebruikmakend van een waarschuwingssysteem dat is ontworpen om te voorkomen dat nieuwe installaties stilstaan omdat ze geen toegang hebben tot het elektriciteitsnet.

Voor Gansu en Xinjiang, dat rijk is aan wind- en zonnepark en relatief afgelegen ligt, is het niet de eerste keer dat ze onderworpen worden aan beperkingen. Dit is al meermaals gebeurt sinds het waarschuwingssysteem in 2016 werd gelanceerd. Het is wel de eerste keer dat de capaciteit in Tibet wordt geblokkeerd.

China probeert met de blokkades actie te ondernemen tegen de opmars van curtailment. Bij dit fenomeen worden zonne- en windparken ‘afgetopt’ omdat ze niet op volle capaciteit zonnestroom kunnen produceren door het overaanbod van stroom. Het curtailmentpercentage kwam in China afgelopen kalenderjaar af met 2 procentpunt tot 3 procent. In de provincie Gansu bedroeg het curtailmentpercentage echter 10 procent en in Xinjiang 16 procent.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Marketingstagiair

Libra Energy biedt een Uitdagende Marketing stage bij organisatie in duurzame energie aanb.
Fulltime • Uitgeest
Schone Energie zoekt:

1e elektromonteur/uitvoerder zonne-energie

Schone Energie zoekt een 1e Projectengineer zonne-energie
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!