Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Wiebes vraagt Bosch & Van Rijn voorwaarden zonneladder in kaart te brengen
foto: © Jaswant Bhopal | Dreamstime.com

Minister Wiebes vraagt Bosch & Van Rijn voorwaarden zonneladder in kaart te brengen

Bosch & Van Rijn brengt in opdracht van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in kaart welke precieze aanvullende waarborgen nodig zijn voor een zorgvuldige ruimtelijke inpassing van zonneparken.

Dit doet Bosch & Van Rijn in overleg met decentrale overheden, sectorpartijen en de Natuur- en Milieufederaties. Wiebes heeft de opdracht uitgezet naar aanleiding van de aangenomen motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) die voorziet in een nationaal afwegingskader en een zonneladder voor zonne-energieprojecten, en meer specifiek voor zonneparken.

Na afronding van de opdracht door Bosch & Van Rijn zal de regering in samenspraak met decentrale overheden, de agrarische sector, de zonne-energiesector, de netbeheerders en de Natuur- en Milieufederaties de uitkomsten bespreken. Daarmee stelt het kabinet vervolgens vast welke aanvullende acties nodig of wenselijk zijn voor een zonneladder die kan worden benut als nationaal afwegingskader. Wiebes hoopt de Tweede Kamer hierover nog voor de zomer te informeren.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Solar Tester zoekt:

Technisch commercieel medewerker

Solar Tester zoekt een technisch commercieel medewerker
Solar Tester • Schinnen
AliusEnergy zoekt:

Werkvoorbereider elektro

AliusEnergy zoekt een werkvoorbereider elektro
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!