Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Wiebes vraagt Bosch & Van Rijn voorwaarden zonneladder in kaart te brengen
foto: © Jaswant Bhopal | Dreamstime.com

Minister Wiebes vraagt Bosch & Van Rijn voorwaarden zonneladder in kaart te brengen

Bosch & Van Rijn brengt in opdracht van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in kaart welke precieze aanvullende waarborgen nodig zijn voor een zorgvuldige ruimtelijke inpassing van zonneparken.

Dit doet Bosch & Van Rijn in overleg met decentrale overheden, sectorpartijen en de Natuur- en Milieufederaties. Wiebes heeft de opdracht uitgezet naar aanleiding van de aangenomen motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) die voorziet in een nationaal afwegingskader en een zonneladder voor zonne-energieprojecten, en meer specifiek voor zonneparken.

Na afronding van de opdracht door Bosch & Van Rijn zal de regering in samenspraak met decentrale overheden, de agrarische sector, de zonne-energiesector, de netbeheerders en de Natuur- en Milieufederaties de uitkomsten bespreken. Daarmee stelt het kabinet vervolgens vast welke aanvullende acties nodig of wenselijk zijn voor een zonneladder die kan worden benut als nationaal afwegingskader. Wiebes hoopt de Tweede Kamer hierover nog voor de zomer te informeren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Goldbeck Solar Nederland zoekt:

Service Monteur(s)

Goldbeck Solar Nederland zoekt service monteur(s)
Fulltime • Nederland
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!