Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Business Day: ‘70 procent LTO-leden tegen zonnepanelen op landbouwgrond’
foto: LTO

Solar Business Day: ‘70 procent LTO-leden tegen zonnepanelen op landbouwgrond’

‘Meer dan 70 procent van de LTO-leden is tegen zonnepanelen op landbouwgrond.’ Dit stelt Kees van Zelderen, portefeuillehouder Klimaat en Duurzame Energie bij LTO, in aanloop naar de Solar Business Day.

‘Tegelijkertijd weten boeren uitstekend de weg naar een energieneutrale bedrijfsvoering, getuige het feit dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) rapporteerde dat de landbouwsector reeds voor 81 procent energieneutraal is. Kunnen we meervoudig ruimtegebruik met zonnepanelen verenigen?’, vraagt Van Zelderen zich af.

De landbouw wil volgens de LTO-vertegenwoordiger graag het vliegwiel van de Nederlandse energietransitie zijn. ‘Het landelijk gebied leent zich hier bij uitstek voor om ook dorp en stad te bedienen met duurzame energie en oplossingen voor slim netgebruik. Echter, er zijn naast duurzame energie nog meer grondclaims en de landbouw wil hier ruimtelijke en financiële compensatie voor.’

Van Zelderen maakt samen met een aantal vooraanstaande sprekers zijn opwachting tijdens het jaarlijkse netwerk- en kennisevenement. Het volledige programma van de Solar Business Day is hier te raadplegen. Naast Van Zelderen spreken onder meer Marc van der Linden (Stedin), Arno Smets (TU Delft), Varun Sivaram (schrijver 'Taming the sun') en Dirk-Jan Middelkoop (Eneco) over de snelle opmars van zonne-energie, de gevolgen hiervan voor het landschap én het elektriciteitsnetwerk en de mogelijke rol van energieopslag. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt op 30 januari 2019 in het Spant! te Bussum, wordt het Nationaal Solar Trendrapport 2019 gepresenteerd.

Toegangskaarten voor de Solar Business Day kunnen hier besteld worden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Solnet Group zoekt:

Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions

Solnet Group zoekt een Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions
Fulltime • Nederland
SAJ Electric zoekt:

Technical Support

SAJ Electric is looking for Technical Support
Fulltime • België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!