logo
wvhj2023
foto: LTO
foto: LTO
23 januari 2019

Solar Business Day: ‘70 procent LTO-leden tegen zonnepanelen op landbouwgrond’

‘Meer dan 70 procent van de LTO-leden is tegen zonnepanelen op landbouwgrond.’ Dit stelt Kees van Zelderen, portefeuillehouder Klimaat en Duurzame Energie bij LTO, in aanloop naar de Solar Business Day.

‘Tegelijkertijd weten boeren uitstekend de weg naar een energieneutrale bedrijfsvoering, getuige het feit dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) rapporteerde dat de landbouwsector reeds voor 81 procent energieneutraal is. Kunnen we meervoudig ruimtegebruik met zonnepanelen verenigen?’, vraagt Van Zelderen zich af.

De landbouw wil volgens de LTO-vertegenwoordiger graag het vliegwiel van de Nederlandse energietransitie zijn. ‘Het landelijk gebied leent zich hier bij uitstek voor om ook dorp en stad te bedienen met duurzame energie en oplossingen voor slim netgebruik. Echter, er zijn naast duurzame energie nog meer grondclaims en de landbouw wil hier ruimtelijke en financiële compensatie voor.’

Van Zelderen maakt samen met een aantal vooraanstaande sprekers zijn opwachting tijdens het jaarlijkse netwerk- en kennisevenement. Het volledige programma van de Solar Business Day is hier te raadplegen. Naast Van Zelderen spreken onder meer Marc van der Linden (Stedin), Arno Smets (TU Delft), Varun Sivaram (schrijver 'Taming the sun') en Dirk-Jan Middelkoop (Eneco) over de snelle opmars van zonne-energie, de gevolgen hiervan voor het landschap én het elektriciteitsnetwerk en de mogelijke rol van energieopslag. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt op 30 januari 2019 in het Spant! te Bussum, wordt het Nationaal Solar Trendrapport 2019 gepresenteerd.

Toegangskaarten voor de Solar Business Day kunnen hier besteld worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten