Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Horst aan de Maas krijgt stimuleringsregeling voor zonnepanelen op bedrijfsdaken
foto: KiesZon

Horst aan de Maas krijgt stimuleringsregeling voor zonnepanelen op bedrijfsdaken

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft de Beleidsvisie zonne-energie gemeente Horst aan de Maas vastgesteld. Onderdeel van de visie is de komst van een subsidieregeling voor zonnepanelen op bedrijfsdaken.

De nadruk in de visie ligt op het zoveel mogelijk gebruiken van daken van bedrijven, instellingen en woningen. Ook is er ruimte voor zonneparken op reststroken, meervoudig ruimtegebruik, niet-agrarische gronden en kleine zonne-akkers tot 0,5 hectare bij inwoners en bedrijven. Vooralsnog gaat de gemeente niet aan de slag met grootschalige zonneweides op ‘goede landbouwgrond’.

Onderdeel van de beleidsvisie is een onderzoek naar de mogelijkheden voor een stimuleringsregeling voor zonnepanelen op staldaken. Voor de realisatie van zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed wordt 900.000 euro vrijgemaakt. Aan de hand van de onderhoudsplanning en geschiktheid van de draagconstructie worden in de komende jaren zonnepanelen geplaatst op de daken van maatschappelijk vastgoed, al dan niet samen met de lokale energiecoöperatie. Stichtingen en verenigingen die maatschappelijke accommodaties beheren kunnen subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun accommodatie.

Verder komt er dit voorjaar een stimuleringsregeling voor zonnepanelen op bedrijfsdaken met daarin de volgende onderdelen:

  • het samen met de bedrijfsvereniging organiseren van een of meerdere informatiebijeenkomsten waarin experts de bedrijven informeren over de technische en financiële mogelijkheden voor zonne-energieopwekking;
  • het opzetten van een collectieve regeling voor bedrijven die ontzorgd willen worden en/of die een klein dakoppervlak hebben om gezamenlijk te komen tot een haalbare businesscase indien daar behoefte aan en draagvlak voor is;
  • ondersteunen van bedrijven die een eigen installatie willen realiseren bij het maken van een dakscan en aanvragen van subsidie.
Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Hoofd Inkoop en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Frentsjerterdyk 1, 8855 XC, Sexbierum, Friesland
kWh People zoekt:

Senior Advisor Renewables

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!