Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ABP investeert 500 miljoen in duurzame hypotheken Rabobank met zonnepanelen
foto: © Hansenn | Dreamstime.com

ABP investeert 500 miljoen in duurzame hypotheken Rabobank met zonnepanelen

ABP investeert 500 miljoen euro in groene hypotheken van Rabobank-dochter Vista Hypotheken. Klanten die hiervoor kiezen, en bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, krijgen korting op hun hypotheekrente.

Voorwaarde is dat de gefinancierde woning wel energielabel A heeft of dat krijgt na een verbouwing. ‘De investering in Vista Hypotheken van Rabobank is voor ABP een mooie kans om onze hypotheekportefeuille uit te breiden en te vergroenen’, stelt ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann. ‘Bovendien dragen we bij aan verduurzaming van woningen in Nederland. Zo kan het premiegeld van onze deelnemers goed rendement opleveren en tegelijkertijd positief bijdragen aan duurzame economische ontwikkeling in Nederland.’

Vista stelt als enige Nederlandse regiepartij vanaf 1 april 2019 de korting ook te geven zodra klanten gedurende de looptijd van hun hypotheek hun woning verduurzamen en op een energielabel-A uitkomen. Via partner GreenHome krijgen Vista-klanten inzicht in wat ze kunnen doen om hun woning te verduurzamen.

ABP, het pensioenfonds voor mensen die werken bij overheid en onderwijs, belegt wereldwijd circa 19 miljard euro in hypotheken. Daarvan wordt ongeveer 4 miljard in Nederland belegd. Met de nieuwe belegging zet ABP een stap vooruit om in 2020 58 miljard euro in duurzame ontwikkelingsdoelen te hebben geïnvesteerd. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Servicemonteur Zonnestroom

KiesZon zoekt een Servicemonteur Zonnestroom
Fulltime • Nederland
Zonneplan zoekt:

Customer Service Medewerker

Zonneplan zoekt een Customer Service Medewerker
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!