Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China exporteerde in 9 maanden slechts 46 megawattpiek zonnepanelen naar Amerika

China exporteerde in 9 maanden slechts 46 megawattpiek zonnepanelen naar Amerika

China exporteerde afgelopen kalenderjaar in de eerste 9 maanden slechts 46 megawattpiek zonnepanelen naar de Verenigde Staten. Of de importheffingen van president Trump hun werk hebben gedaan is echter de vraag.

Het exportvolume blijkt uit cijfers van de China Chamber of Commerce for Import and Export of Machinery and Electronic Products (CCCME) over de periode januari-september 2018. In 2016 bedroeg de export van de Chinese fabrikanten nog 2.868 megawattpiek en 1 jaar later nog maar 825 megawattpiek.

Toch importeren de Amerikanen buitenlandse zonnepanelen omdat de binnenlandse productie zeer beperkt is, volgens de marktonderzoekers van Wood Mackenzie (red. het voormalige GTM Research) zou het veelal gaan om producten uit Zuid-Korea, Maleisië en Mexico.

Chinese fabrikanten zouden hun zonnepanelen namelijk grotendeels via deze landen naar Amerika loodsen, onder meer door de productiecapaciteiten die ze in deze landen beschikbaar hebben. Een soortgelijke ontwikkeling was zichtbaar ten tijde van de Europese importheffingen op Chinese zonnecellen en -panelen.

Tegelijkertijd meldt Bloomberg New Energy Finance dat de export van zonnepanelen vanuit China in het derde kwartaal van 2018 is gestegen met 66 procent. Australië en Mexico zijn daarbij de grootste afnemers.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Planner | Calculator | Werkvoorbereid(st)er Zon op Bedrijfsdaken

ECONNETIC zoekt een Planner | Calculator | Werkvoorbereid(st)er Zon op Bedrijfsdaken
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
Slim Opgewekt zoekt:

Technisch service coördinator

Slim Opgewekt zoekt een technisch service coördinator
32-40 uur • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!