Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
49 procent Nederlanders negatief over grondgebonden zonneparken

49 procent Nederlanders negatief over grondgebonden zonneparken

Meer dan de helft van de Nederlanders is negatief over windmolens op land (41 procent) en grondgebonden zonneparken (49 procent). Dit blijkt uit consumentenonderzoek van Dutch New Energy Research.

‘Daar staat tegenover dat zonne-energie op daken veruit de populairste energiebron is (70 procent) en dat wind op zee met 60 procent ook op veel steun kan rekenen’, aldus directeur Rolf Heynen van Dutch New Energy.

Volgens Heynen wijst dit op een positieve houding ten opzichte van duurzame energie, maar zodra directe hinder wordt ondervonden, neemt de populariteit af. Ook opvallend uit het zonne-energie-consumentenonderzoeksrapport is dat 42 procent van de consumenten inschat dat zonnepanelen winstgevender zijn dan windenergie, isolatie, warmtepompen en led-verlichting. 85 procent van de Nederlanders plaatst zonne-energie  in de top 3 van meest winstgevende technieken.

‘Zonne-energie is niet alleen landelijk en internationaal de snelst groeiende energiebron, maar nu heeft de zon ook de harten gewonnen van de consument’, aldus Heynen.

De cijfers van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research, bekend van het jaarlijkse ‘Nationaal Solar Trendrapport’, zijn afkomstig uit het nieuwe Engelstalige kwartaalrapport Dutch Solar Quarterly.

Informatie over een abonnement op de Dutch Solar Quarterly kan men aanvragen op de website van Dutch New Energy Research.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Backend PHP Developer

Zonneplan zoekt een Backend PHP Developer
Fulltime • Zwolle
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!