Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Volta Solar en EMMA sluiten overeenkomst voor zonnedak en -park van 8.200 zonnepanelen
foto: Volta Solar

Volta Solar en EMMA sluiten overeenkomst voor zonnedak en -park van 8.200 zonnepanelen

Volta Solar en EMMA Safety Footwear uit Kerkrade hebben een intentieovereenkomst getekend voor de exploitatie van in totaal circa 8.200 zonnepanelen. Het is een gecombineerd dak- en grondgebonden pv-systeem.

De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de gebouwen van EMMA en op een 2,5 hectare groot grondperceel dat grenst aan EMMA’s nieuwe bedrijfscomplex aan de Tunnelweg 104 in Kerkrade.

De intentieovereenkomst met Volta Solar houdt in dat EMMA de daken en de grond beschikbaar stelt en dat Volta Solar, dochterbedrijf van Volta Limburg, het zonnepanelenveld realiseert en het geheel zal exploiteren in samenwerking met een van zijn zakenpartners. De 8.200 zonnepanelen, waarvan 1.900 panelen op het dak van de gebouwen en 6.300 panelen op het grondperceel, leveren circa 2.600.000 kilowattuur aan energie op, waardoor EMMA Safety Footwear zelfvoorzienend van lokaal opgewekte duurzame energie kan profiteren.

De veiligheidsschoenenproducent, sinds 2018 gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade, heeft het benodigde 2,5 hectare groot grondperceel gekocht van de gemeente Kerkrade. Met het totale project is een investering gemoeid van bijna 2 miljoen euro.

Dion Schneider, wethouder Economische Zaken van de gemeente Kerkrade: ‘Door de verkoop van deze 2,5 hectare aan EMMA gaan economie en duurzaamheid hand in hand. Daardoor raakt dit succesvol internationaal opererende bedrijf nog meer verankerd in Kerkrade en de daarmee samenhangende werkgelegenheid van 160 medewerkers. Bovendien wordt met de realisatie van dit project invulling gegeven aan het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Vandaag is het startschot gelost voor de realisatie van het eerste zonnepanelenveld in Parkstad Limburg.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
BHM Solar zoekt:

Projectmanager zonne-energie (interim / part time)

<24 uur - Utrecht, 3514AZ, Hooghiemstraplein 112
KiesZon bv zoekt:

Proces Consultant

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!