logo
wvhj2023
hero-image
14 november 2018

Rooftop Energy mag zonnepark van 80.000 zonnepanelen bouwen op Bavelse Berg

Sweco heeft Rooftop Energy geselecteerd als huurder van de Bavelse Berg waar het bedrijf een zonnepark van 80.000 zonnepanelen gaat realiseren.

De Bavelse Berg is een voormalige stortplaats. Het zonnepark van Rooftop Energy word teen van de grootste zonneweiden op een nazorglocatie. De verwachte zonnestroomproductie is genoeg voor ruim 10.000 huishoudens. De zonneweide moet in 2020 operationeel zijn.

De gemeente Breda gaf afgelopen april al groen licht voor de komst van het zonnepark. Sweco is sinds 1970 eigenaar, vergunninghouder en voormalig exploitant van de locatie en is verantwoordelijk voor de nazorg, zoals het verwerken van het gas en percolatiewater dat ontstaat in de afvalberg.

Hanneke Dekkers, adviseur Duurzame Energie bij Sweco: ‘De afgelopen 2 jaar zijn we met succes bezig geweest met het aanvragen van de vergunningen en het zoeken van een partij voor de verdere ontwikkeling, het zorgdragen voor financiering, het realiseren en exploiteren van de zonneweide. We zijn blij dat we een goede partij gevonden hebben, Rooftop Energy, zodat de realisatie van de zonneweide weer een stapje dichterbij komt. We zullen zelf ook als adviseur betrokken blijven bij de ontwikkeling, realisatie en exploitatie.’

Peter Vuijk van Rooftop Energy over het project: ‘Wij zijn verheugd dat wij een dergelijk  uitdagend project kunnen gaan realiseren. Na het bereiken van de mijlpaal van een tijdige vergunning is dit huurcontract een volgende belangrijke stap. We kijken uit naar de samenwerking met Sweco, die ons kan adviseren op velerlei onderwerpen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten