Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Breda geeft groen licht voor zonnepark van 60.000 zonnepanelen

Gemeente Breda geeft groen licht voor zonnepark van 60.000 zonnepanelen

De gemeenteraad van Breda heeft groen licht gegeven op de aanvraag van Sweco voor de aanleg van een zonnepark van 20 hectare op de Bavelse Berg.

Met deze instemming kan Sweco de volgende stap zetten richting de daadwerkelijke aanleg van de ruim 60.000 zonnepanelen: het aanvragen van SDE+-subsidie.

De Bavelse Berg is een voormalige afvalberging waar Sweco verantwoordelijk is voor de nazorg. Onderdeel van die nazorg is het verwerken van het gas dat ontstaat in de afvalberg. Dit stortgas wordt gebruikt voor de productie van groene stroom voor ongeveer 500 woningen. De geplande 20 hectare zonnepanelen moet van de Bavelse Berg het grootste zonnepanelenproject in gemeente Breda.

Jaap Drost, projectmanager van het project en expert Duurzame Energie bij Sweco: ‘We zijn blij met het besluit van de gemeenteraad. Na de inspraak en het verlenen van de vergunning kunnen we vervolgstappen zetten voor het aanvragen van de SDE+-subsidie aankomende september.” De aanleg en het tijdstip van aanleg is afhankelijk van het verkrijgen van subsidie.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Vattenfall zoekt:

Development Manager Rooftop Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Rooftop Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!