logo
wvhj2023
hero-image
18 april 2018

Gemeente Breda geeft groen licht voor zonnepark van 60.000 zonnepanelen

De gemeenteraad van Breda heeft groen licht gegeven op de aanvraag van Sweco voor de aanleg van een zonnepark van 20 hectare op de Bavelse Berg.

Met deze instemming kan Sweco de volgende stap zetten richting de daadwerkelijke aanleg van de ruim 60.000 zonnepanelen: het aanvragen van SDE+-subsidie.

De Bavelse Berg is een voormalige afvalberging waar Sweco verantwoordelijk is voor de nazorg. Onderdeel van die nazorg is het verwerken van het gas dat ontstaat in de afvalberg. Dit stortgas wordt gebruikt voor de productie van groene stroom voor ongeveer 500 woningen. De geplande 20 hectare zonnepanelen moet van de Bavelse Berg het grootste zonnepanelenproject in gemeente Breda.

Jaap Drost, projectmanager van het project en expert Duurzame Energie bij Sweco: ‘We zijn blij met het besluit van de gemeenteraad. Na de inspraak en het verlenen van de vergunning kunnen we vervolgstappen zetten voor het aanvragen van de SDE+-subsidie aankomende september.” De aanleg en het tijdstip van aanleg is afhankelijk van het verkrijgen van subsidie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten