Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onderzoek Greenspread: 36 procent gemeenten neemt zonnepanelen niet mee in WOZ-waarde woningen
(foto: Zon op je huis)

Onderzoek Greenspread: 36 procent gemeenten neemt zonnepanelen niet mee in WOZ-waarde woningen

Tussentijdse resultaten van onderzoek van Greenspread onder gemeenten laten zien dat 36 procent van de gemeenten zonnepanelen doelbewust niet meeneemt bij het bepalen van de WOZ-waarde voor woningen en gebouwen.

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel heeft de Tweede Kamer vorige week gemeld dat gemeenten vrij zijn om zonnepanelen niet mee te rekenen bij het vaststellen van de ozb-belasting (red. wel bij de WOZ-waarde, maar niet bij het bepalen van de ozb-belasting) van woningen en andere gebouwen.

Greenspread heeft tot op heden 128 gemeenten ondervraagd en hoopt zijn onderzoek deze week volledig af te ronden. De tussentijdse resultaten laten zien dat 36 procent van de gemeenten zonnepanelen doelbewust niet meeneemt in de waardebepaling als men weet dat ze aanwezig zijn, 30 procent heeft nog geen beleid geformuleerd en 33 procent neemt zonnepanelen wel mee in de waardebepaling.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Ervaren en ondernemende Projectmanager

32-40 uur - 3454 PZ
Zelfstroom Montage zoekt:

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - 1507 CK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!