Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar@Sea start test drijvend solarsysteem
(foto: Solliance)

Solar@Sea start test drijvend solarsysteem

Solar@Sea is de eerste praktijktest voor een offshore pv-systeem gestart. In de Marinehaven in Den Helder werd een drijvend, functioneel dunne filmzonnepanelensysteem te water gelaten.

Met dit proefsysteem zal het komende jaar de invloed van algengroei, vervuiling, zoutafzetting en weersinvloeden worden geanalyseerd. Solar@Sea is een TKI-project waarin Solliance Solar Research samenwerkt met Endures, Sunrayflex, Marin, Royal Philips en Avans.

‘Omdat dit een van de eerste drijvende dunne film pv-systemen is, is het nog moeilijk om te zeggen welke factoren kritisch zijn waar het levensduur van drijvende systemen betreft’, aldus Wim Soppe, projectleider Solar@Sea en werkzaam bij Solliance Solar Research. ‘Uit deze eerste langdurige praktijkproef hopen we de kennis te ontwikkelen, die nodig is om in de toekomst robuuste offshoresystemen te kunnen bouwen.’

De proef gaat 1 jaar duren. Gedurende dat jaar zal het systeem enkele keren uit het water gehaald worden om getest en doorgemeten te worden bij ECN part of TNO in Petten. De invloed van het zeewater op de levensduur en efficiëntie wordt op deze manier door Solliance Solar Research onderzocht. Endures en Philips bestuderen corrosie en aangroei van algen en ander zeeleven. Philips onderzoekt of een nieuwe, niet op gifstoffen gebaseerde antifouling-methode het drijvend solar systeem voldoende kan beschermen tegen aangroei.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Planner | Calculator | Werkvoorbereid(st)er Zon op Bedrijfsdaken

ECONNETIC zoekt een Planner | Calculator | Werkvoorbereid(st)er Zon op Bedrijfsdaken
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!