Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Twence neemt zonnepark Boeldershoek-West  in gebruik: 61.000 zonnepanelen aangesloten
(foto: Twence)

Twence neemt zonnepark Boeldershoek-West in gebruik: 61.000 zonnepanelen aangesloten

Twence heeft een zonnepark met 61.000 zonnepanelen geopend. Het zonnepark ligt net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, ingeklemd tussen bedrijventerrein Twentekanaal (Hengelo) en de A35.

In februari jongstleden werd al bekend dat Solarcentury de aanbesteding voor het zonnepark had gewonnen. Het heeft een totale omvang van 20 hectare, ongeveer 34 voetbalvelden, en een vermogen van 17,5 megawattpiek. Het park voorziet in het elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.500 huishoudens. Solarcentury bouwde het zonnepark in tijd van 5 maanden. In oktober werd de eerste groene energie geleverd aan het openbare net.

Voor Twence is dit het tweede zonnepark: in november 2017 werd zonnepark Tienbunderweg feestelijk in gebruik genomen. Dit park met 11.000 zonnepanelen, eveneens gebouwd door Solarcentury, levert elektriciteit voor ongeveer 1.000 huishoudens. Voor de langere termijn werken we aan een zonnepark op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Hof van Twente waar 39.000 zonnepanelen moeten komen.

Gelijktijdig met het nieuwste zonnepark heeft Twence een volledig vernieuwde biomassacentrale in gebruik genomen. De opdracht om de biomassa-energiecentrale uit 2007 toekomst ’proof’ te maken, heeft geresulteerd in een volledig gemoderniseerde centrale en een verdrievoudiging van de duurzame energieproductie. Alleen al door de groene warmte uit de centrale kan tot 2030 jaarlijks het gebruik van ruim 39 miljoen kubieke meter aardgas worden bespaard. De brandstof voor deze energiecentrale bestaat voornamelijk uit licht vervuild afvalhout,  zoals hout dat bij bouw en verbouwingen vrijkomt. Ook wordt houtachtig materiaal, dat te grof is om te verwerken in Twence’ composteringsinstallatie, ingezet voor energieopwekking.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

ECONNETIC zoekt een Junior Consultant Financiering
32-40 uur • Driebergen-Rijsenburg
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een Commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!